Rukomet

Hrvatska pobjedom nad Srbijom osvojila Croatia cup

Iz Umaga:Jelena Bagarić • subota, 11.10.2014.
Hrvatska pobjedom nad Srbijom osvojila Croatia cup

Rukometašice hrvatske reprezentacije osvojile su Croatia cup. U posljednjoj utakmici bile su bolje od Srbije rezultatom 31:26 (17:12). Prvo poluvrijeme izgledalo je odlično i Hrvatska je imala veliku prednost. Pad krajem prvog i u prvom dijelu drugog poluvremena rukometašice Srbije uspjele su kazniti, ali Hrvatska je ponovo bila prava kada je trebalo i odnijela je pobjedu i naslov na ovom pripremnom turniru za nadolazeće Europsko prvenstvo.

HRVATSKA – SRBIJA 31:26 (17:12)

Umag - Croatia cup

ŠD Marija i Lina, gledatelja: 500

Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (oba Hrvatska)

HRVATSKA: Grubišić (6+0), Žderić (12+0), Jelčić; Tatari 8, Kožnjak , Benko 2, Grubišić, Gaće, Mičijević, Elez 5, Penezić 5, Ježić 1, Sokač 4(2), V. Milanović – Litre 1, Gugić, Džono, Marić 4, Bašić.
Izbornik: Vladimir Canjuga.

SRBIJA: Risović (9+1), Kačarević (1+0); Radosavljević, Krpež, Popović, Trifunović 1, Lekić 3(2), Damnjanović 8(1), Janjušević, Rajović, Radojević, Bandalier 5, Nišavić, Milošević 1, Stoiljković, Liščević, Cvijić 6, Lojpur.
Izbornik: Saša Bošković

Isključenja: Hrvatska 2 minute, Srbija 2 minute

Sedmerci: Hrvatska 3(2), Srbija 3(3)

Početak kakav su samo mogle sanjati imale su Hrvatice u utakmici sa Srbijom. Znale su da pobjedom osvajaju Croatia cup, pa su furiozno i krenule. U pet minuta pet pogodaka, a Srbija niti jedan. Tek u sedmoj minuti Jelena Trifunović postiže prvi pogodak za Srbiju. Izuzetno razigran bio je tandem iz Podravke Tatari i Elez

Prednost je samo nastavila rasti, a Marta Žderić (12 obrana) ponovo je kao i protiv Poljske odlično branila. U 24. minuti Hrvatska je došla do rekordnih devet pogodaka prednosti nakon što je pogodak zabila Elez. A onda je krenulo malo opuštanje u igri Hrvatske. Biljana Bandalier je s desnog vanjskog bez većih problema zabijala pogotke te je uspjela umanjiti razliku.

U 27. minuti Katarina Ježić pogodila je za 17:9, a onda je uslijedila serija od tri pogotka Srbije. Sonja Bašić zaradila je isključenje pola minute prije kraja, pa su baš u toj posljednjoj minuti Hrvatice primile dva pogotka za konačnih 17:12 na poluvremenu.

Poljakinje nadigrale Njemice

U prvoj utakmici posljednjeg dana Croatia cupa Poljska je s 33:24 (12:14) nadigrala Njemačku. Njemice su u prvom poluvremenu vodile glavnu riječ i prednost je konstantno bila na njihovoj strani. Imale su čak i četiri pogotka prednosti, no sve se okrenulo u drugom dijelu susreta. Poljakinje su odmah izjednačile za zatim i povele, te se s nekoliko serija pogodaka odvojile na veliku razliku koju su do kraja sačuvale i na kraju uvjerljivo s čak devet pogodaka prednosti slavile. Kinga Byzdra je s 11 pogodaka bila najbolja Poljakinja, dok se su se kod Njemačke istaknule Laura Steinbach i Kestrin Wohlbold sa po pet pogodaka.

Nastavak susreta bolje otvara Srbija s dva uzastopna pogotka i još dodatno smanjuje zaostatak. Napad više nije bilo toliko agresivan, a i obrana je posustala. Tri obrane zaredom imala je Jovana Risović i sve to zajedno rezultiralo je time da je Srbija u 40. minuti došla na samo pogodak zaostatka. Vladimir Canjuga pozvao je time-out nakon kojeg Hrvatska zabija.

Imale su priliku otići Hrvatice na plus tri, ali Maja Sokač nije realizirala sedmerac. Imale su Srpkinje priliku izjednačiti u 47. minuti ali dvije kontre za redom brani Jelena Grubišić, a Žana Marić podigla je na 25:22. Utakmica se ponovo krenula razvijati u smjeru pobjede Hrvatske. Penezić i Tatari odlično su igrale, a obrana je ponovo dobro funkcionirala.

Pet minuta prije kraja Hrvatska je vodila s pet pogodaka i bilo je jasno da će odnijeti pobjedu iz ovog susreta, ali i ukupnu pobjedu na turniru . Hrvatsku je s osam pogodaka predvodila Tatari, dok su vratarke Žderić i Grubišić zajedno skupile 18 obrana. Kod Srbije se istaknula Damnjanović koja je gol pogađala osam puta.

Reprezentacija se više neće okupljati do početka priprema za Europsko prvenstvo budući da se utakmice Lige prvakinja igraju do kraja studenog.

Croatia cup, konačni poredak:
1. Hrvatska 4
2. Poljska 4
3. Njemačka 3
4. Srbija 1

Foto: Jozo Čabraja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!