Košarka

Raspoloženi Parker, Duncan i društvo se protiv Fenerbahčea iskupili za poraz u Njemačkoj

Davor Kovačević • subota, 11.10.2014.
Raspoloženi Parker, Duncan i društvo se protiv Fenerbahčea iskupili za poraz u Njemačkoj
Foto: EPA

San Antonio Spursi odigrali su i svoju drugu utakmicu u Europi u sklopu priprema za novu NBA sezonu te su nakon nesretnog poraza od njemačke Albe, u Istanbulu svladali Fenerbahče s 96:90...

Nakon Njemačke i Turska je imala priliku uživo na djelu vidjeti NBA prvake, San Antonio Spurse, koji su pred rasprodanom Ulker Sports Arenom upisali i prvu pobjedu protiv europskog protivnika. Poput Albe i Fenerbahče je bio dostojan protivnik, ali Spursi su odlučili europsku avanturu okončati pobjedom što im je nakoncu i pošlo za rukom.

Turci su kroz cijelu utakmicu bili tu negdje, hvatali zaostatak koji je u neokoliko navrata bio i dvocifren, ali kvalitetniji suparnik im nije dozvolio da potpuno preokrenu utakmicu. Samo je prva dionica nešto uvjerljivije otišla na stranu Amerikanaca koji su taj period dobili s 29:21, dok su preostale četvrtine protekle u izjednačenoj borbi.

Nešto više od tri minute prije isteka treće četvrtine Fenerbahče je uspio i povesti sa 64:63, držao je priključak na ulazu u posljednjih 12 minuta, a onda im je ponestalo snage za još jedan povratak u utakmicu.

Dvojac Parker i Duncan vodio je Spurse do pobjede te je kombinirano postigao 45 poena, dok je treći član „Velike trojke“, Ginobili, stao na 12. U odličnom se svjetlu s druge strane predstavio Goudelock koji je zasuo protivnički koš s čak 30 poena, a s upola manje je Savaš završio utakmicu. Luka Žorić bio je treći strijelac svoje momčadi te je za 19 minuta ubacio 11 poena uz sedam skokova.

Prijateljska utakmica:
Fenerbahče – San Antonio 90:96 (21:29, 19:18, 30:28, 20:21)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!