Nogomet

Kovač: "Moja je želja da što prije postignemo gol, za vjetar u leđa"

Ante Zovko • nedjelja, 12.10.2014.
Kovač: "Moja je želja da što prije postignemo gol, za vjetar u leđa"
Foto: FaH

Pripreme za kvalifikacijsku utakmicu hrvatske reprezentacije s Azerbajdžanom prolaze u sjeni odlaska Nikice Jelavića, a izbornik kaže da se momčad potpuno posveti susretu u Osijeku.

Niko Kovač nije htio govoriti o odlasku Jelavića koji nije bio zadovoljan svojim statusom u momčadi poslije pobjede 1:0 protiv Bugarske. Umjesto toga komentirao je što očekuje od utakmice protiv Azerbajdžana u ponedjeljak.

Hrvatska je ušla u kvalifikacije s dvije pobjede, a Azerbajdžan je doživio dva poraza, od Bugarske i Italije

"Moja je želja da što prije postignemo gol kako bismo dobili vjetar u leđa. Međutim, rezultati u skupini govore nam da je to sve 'na knap'", rekao je Kovač.

"Azerbajdžan je dvaput poražen 1:2, što govori da se radi o teškom protivniku. Saznali smo puno o njima gledajući nekoliko utakmica."

Kovač je otkrio da Luka Modrić i Marcelo Brozović nisu u potpunosti spremni za utakmicu, ali da će igrati ako se budu osjećali dovoljno dobro.

Na konferenciji za medije bio je i Modrić, koji se kratko dotaknuo situacije s Jelavićem:

"Žao mi je što je došlo do toga. Hvala mu za sve što je napravio dok je bio s nama. Želimo mu sve najbolje."

Modrić je dodao da je reprezentacija sjajno dočekana u Osijeku i da se nada da će uz navijačku pomoć zadržati stopostotan učinak.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • soecc13.10.2014. u 09:52
    Napokon smo dobili u gostima izravnog konkurenta u kvalifikacijama. KRAJ PRIČE. Ali ne, tu su naši hrvatski navijači/izbornici koji nisu zadovoljni jer nismo pobjedili 5:0 igrom koja oduševljava i kojom pretendiramo uzeti naslov europskog prvaka. Španjolci izgube od Slovačke, Nijemci od Poljske... [više na forumu]
    soecc
  • Obrisan korisnik13.10.2014. u 00:12
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2014. u 00:11
    slažem se za jelavića, no mi ne znamo koliko je kovač s njima pričao ili ne, možemo samo suditi mpo največem i poražavajučem broju odlazaka, ali to može isto tako značiti da imamo puno egoističnih papaka kojima reprezentacija nije na prvom mjestu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2014. u 22:44
    Zanimljivo je da bi nam protiv Azerbajdžana baš igrač kao Jelavić mogao nedostajati, snažan igrač koji se svojom masom i visinom može boriti sa stoperima u bunkeru koji nas vrlo vjerovatno čeka, motivirat zamjene je jako težak posao, tu bi trebao Kovač poradit. Recimo jedan od vrhunskih motivatora... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The Phantom12.10.2014. u 21:58
    Moja je želja da odstupiš i da dođe netko tko razumije nogomet
    The Phantom