Zimski sportovi

Video: Prve pobjede Leafsa i Kingsa, Rangersi primili pet golova u drugoj trećini

Željka Jurkas • ponedjeljak, 13.10.2014.
Video: Prve pobjede Leafsa i Kingsa, Rangersi primili pet golova u drugoj trećini

Dva susreta odigrana su u nedjelju navečer u NHL-u. Toronto je na prvom gostovanju sezone upisao prvu pobjedu, a Jetsi su doživjeli drugi poraz...

Pet golova u drugoj trećini zacementiralo je sudbinu New York Rangersa i vratara Henrika Lundqvista (75%) u sinoćnjoj utakmici u Madison Square Gardenu. Nakon izjednačene prve trećine, Toronto je igrom kakvu priželjkuju da postane standard u potpunosti rastavio Rangerse. Lundqvist je otišao na klupu, a umjesto njega na vrata je stao Cam Talbot koji je obranio svih 12 udaraca. S pozitivne strane, Rick Nash nastavio je zabijati.

U redovima Leafsa Phil Kessel postigao je svoj prvi gol te tome pridodao dvije asistencije. Vratar James Reimer (92,3%) u svom prvom startu sezone morao je 13 minuta prije kraja otići s leda nakon sudara s Dominicom Mooreom.

Linija koju centrira Jeff Carter, a čija eksplozivnost i kemija su krajem prošle sezone došle do izražaja, nastavlja u revijalnom tonu. Od četiri pogotka Kingsa oni su zaslužni za tri. Ujedno su otjerali rookie vratara Michaela Hutchinsona (76,9%) u drugoj minuti druge trećine na klupu, a umjesto njega ušao je Ondrej Pavelec (94,4%).

Martin Jones (96,7%) upisao je drugi start za Kingse, a jedini udarac koji ga je prošao bio je onaj Bryana Littlea. Jetsima je ovo drugi poraz u Kaliforniji.

NHL:

New York Rangers – Toronto Maple Leafs 3:6 (0:1 PPG Franson, 1:1 Nash; 1:2 PPG Kessel, 1:3 Kadri, 1:4 SHG van Riemsdyk, 2:4 Stempniak, 2:5 Bozak, 2:6 Clarkson; 3:6 Brassard)

Los Angeles Kings – Winnipeg Jets 4:1 (1:0 Toffoli, 2:0 Kopitar; 3:0 Pearson, 4:0 Carter; 4:1 Little)

Foto: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!