Zimski sportovi

Video: Avsi do pobjede sekundu prije isteka vremena

Željka Jurkas • utorak, 14.10.2014.
Video: Avsi do pobjede sekundu prije isteka vremena

U četiri sinoćnje utakmice NHL-a vidjeli smo borbu do samoga kraja u Bostonu, dominaciju Ducksa, pravi potop Montreala i izjednačeni susret Ottawe i Floride...

Colorado Avalanche je došao u goste Bruinsima s upisanih šest pobjeda u nizu u TD Gardenu. Zahvaljujući 300. pogotku u NHL karijeri Daniela Briera u samoj završnoj sekundi regularnog dijela, otišli su s nizom od sedam i ukupno osam pobjeda u zadnjih devet susreta. U izjednačenoj utakmici na kraju su više pokazali gosti kojima je gol 13 minuta prije kraja poništen zbog igranja s visokom palicom. Na vratima Bostona stajao je Niklas Svedberg (.933%), a Avsa Reto Berra (.964%).

Anaheim Ducksi su bili u gostima u Buffalu i apsolutno dominirali ledom od samoga starta. Rookie William Karlsson zabilježio je dva gola, Ryan Kesler je bio uspješan u izvođenju kaznenog udarca, a shutout Frederiku Andersonu (.917%) je pokvario Tyler Ennis. Patrick Maroon je zadobio ozljedu donjeg dijela tijela.

U najizjednačenijem susretu večeri, Ottawa je s minimalnim učinkom slavila na svom zadnjem gostovanju u nizu. Craig Anderson, bivši vratar Panthersa zabilježio je shutout uz 30 obrana.

U prvom susretu nakon što su ih Montreal Canadiensi pomeli u prvom krugu prošlogodišnjeg doigravanja, Tampa Bay Lightning je konzistentnom igrom kroz sve tri trećine i na krilima Stevena Stamkosa pokazala da će ove sezone njihove utakmice biti puno neizvjesnije. Stamkos je upisao svoj prvi hat trick sezone, a brojem udaraca na gol (12) u jučerašnjoj utakmici je izjednačen s kompletnom momčadi Buffalo Sabresa.

NHL

Boston Bruins – Colorado Avalanche 1:2 (0-1 McGinn, 1-1 PPG Eriksson; 1-2 Briere)

Buffalo Sabres – Anaheim Ducks 1:5 (0-1 PPG Perry; 0-2 Karlsson; 0-3 Belesky, 0-4 Karlsson, 1-4 Ennis, 1-5 PS Kesler)

Florida Panthers – Ottawa Senators 0:1 (0-1 PPG MacArthur;)

Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 7:1 (1-0 Hedman, 2-0 PPG Stamkos, 2-1 Gallagher; 3-1 Stamkos, 4-1 PPG Stamkos; 5-1 Callahan, 6-1 Palat, 7-1 Namestnikov)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!