Nogomet

Džeko: "Ovakav nastup daje mi nadu", Kompany: "Bilo me strah da će nam Džeko zabiti"

Borna Rupnik • utorak, 14.10.2014.
Džeko: "Ovakav nastup daje mi nadu", Kompany: "Bilo me strah da će nam Džeko zabiti"
Foto: EPA

Bosna i Hercegovina remizirala je u ponedjeljak s Belgijom, a taj je rezultat Zmajevima vratio nadu u plasman na Europsko prvenstvo 2016. godine.

U trećem nastupu u kvalifikacijama za europsku smotru u Francuskoj, momčad Safeta Sušića remizirala je s vrlo dobrom Belgijom. Edin Džeko doveo je domaćine u vodstvo, a početkom nastavka konačnih 1:1 postavio je Radja Nainggolan.

"Bilo je jako, jako teško, i prava je šteta što nismo uspjeli sačuvati vodstvo. Zadovoljan sam igrom svojih igrača, pogotovo kada se uzme u obzir da je Belgija vrhunska momčad, najbolja protiv koje smo igrali. Pred nama je velika borba za plasman u Francusku, ali uvjeren sam da možemo do prva dva mjesta na tablici", rekao je bosanskohercegovački izbornik Sušić poslije susreta u Zenici.

Kapetan Džeko također je pohvalio nastup svojih suigrača.

"Utakmica je bila otvorena, ali svi smo odigrali dobro. Remi je vjerojatno najpošteniji rezultat, no moramo biti zadovoljni pruženom partijom. Ovakav nastup daje mi nadu da ćemo biti uspješniji u sljedećim utakmicama", rekao je.

Džeku je čuvao njegov klupski suigrač, belgijski kapetan Vincent Kompany koji također brani boje engleskog prvaka Manchester Cityja.

"Bilo me strah da će nam zabiti iz nekog prekida, a ja sam ga morao paziti. Naravno, nogomet je momčadski sport i čestitam mu na pogotku, ali više bih volio da je umjesto ovog gola zabio sljedećeg vikenda za City", izjavio je Kompany.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!