Košarka

Francuzi i Španjolci pobjednički otvorili Eurokup, Buvi 18 minuta u porazu Cantua

Branimir Korać • utorak, 14.10.2014.
Francuzi i Španjolci pobjednički otvorili Eurokup, Buvi 18 minuta u porazu Cantua

Ovog tjedna započinju europska košarkaška natjecanja, a prvi je krenuo Eurokup. Prvog dana na rasporedu su bile dvije utakmice u kojima su domaćini upisali polovičan učinak...

Novu sezonu Eurokupa otvorili su susretom u skupini B Artland Dragonsi i Asvel. Francuzi su odnijeli pobjedu iz Njemačke rezultatom 70:64 i tako su na najbolji način otvorili natjecanje.

Asvel je ambiciozno krenuo u novu sezonu, a u te ambicije uklapa im se i što duži boravak u ovom natjecanju. Pokazao je to i u ovom susretu u kojem je slavio čak i lakše nego što konačni rezultat pokazuje.

Utakmicu su prelomile četiri uzastopne trice gostiju u posljednjoj četvrtini koje su donijele Asvelu 66:5, domaćin je uzvratio serijom 9:0, ali nije se uspio oporaviti od ovog visokog zaostatka.

"Teška utakmica za nas. Dobro smo se pripremili za njih, ali nismo dobro šutirali. Nadali smo se i boljem nastupu u obrani stoga sve što možemo reći je da se nadamo kako ćemo biti bolji u budućnosti", tvrdi David Holston koji je predvodio Artland s 18 poena (7/12) i sedam asistencija, a slijedio ga je Anthony King s 13 poena (6/8). Kod pobjednika Taurean Green ubacio je 15 poena (6/11) i pet asistencija, a David Andersen dodao je 14 poena (4/10) i deset skokova.

Kao domaćin uspješnija je bila Gran Canaria koja je ugostila Cantu i slavila s visokih 101:81. Napadački vrlo raspoloženi domaćin dominirao je susretom nakon što je stigao do značajnije prednosti u završnici prvog dijela i vrlo brzo riješio je pitanje pobjednika.

Serijom 14:0 na kraju druge i početkom treće četvrtine, Gran Canaria odvojila se na 16 poena viška i do kraja susreta rutinski je održavala visoku prednost rijetko dopustivši gostima da se uopće spuste na jednoznamenkasti zaostatak.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji bili su Kyle Kuric s 19 poena (8/12), Tomas Bellas dodao je 14 poena (5/7) i pet asistencija, a Walter Tavares 12 poena (6/10) i 13 skokova. U gostujućem sastavu James Feldeine ubacio je 25 poena (9/19, trica 5/7), Darius Johnson-Odom 14 poena (4/11) uz sedam skokova, a Ivan Buva za 18 minuta ubacio je dva poena (1/4 za dva, 0/1 za tri) uz sedam skokova i dvije blokade.

Eurokup, skupina B, prvo kolo:
Artland Dragons - ASVEL Lyon 64:70
Gran Canaria - Foxtown Cantu 101:81

Foto: ASVEL, Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!