Košarka

Bogdanovićevi Netsi testiraju četiri minute kraću NBA utakmicu

Ante Zovko • srijeda, 15.10.2014.
Bogdanovićevi Netsi testiraju četiri minute kraću NBA utakmicu
Foto: Bernard Jurišić

Brooklyn Netsi i Boston Celticsi u nedjelju će u pripremnom susretu testirati utakmicu koja traje 44, a ne 48 minuta, priopćio je NBA.

NBA je objavio da će se u pripremnom razdoblju odigrati četiri utakmice s četvrtinama od 11, a ne 12 minuta, a prvi su čast dobili Netsi Bojana Bogdanovića te Celticsi.

Prijedlog o skraćivanju utakmica kako bi se pojačao tempo i zaštitili igrači od ozljeda došao je od trenera, ali zasad nema planova o implementaciji te promjene u regularnoj sezoni.

U svakoj četvrtini bit će dva obvezna time-outa. Prvi će nastupiti automatski kad ostane manje od 6 minuta i 59 sekundi do kraja četvrtine i kad lopta ne bude u igri ako nijedna momčad do tada nije pozvala minutu odmora.

Drugi će nastupiti kad nastane prekid igre kada ostane manje od dvije minute i 59 sekundi do kraja četvrtine.

U standardnoj NBA utakmici od 48 minuta postoje tri obvezna time-outa u drugoj i četvrtoj četvrtini.

Ako bi se uvele utakmice koje bi trajale 44 minute, u NBA-u bi se smanjila ukupna minutaža u 82 utakmice za 328 minuta ili oko sedam utakmica. Kako liga odbija smanjiti ukupni broj susreta, ovo bi mogao biti način na koji bi se mogli rasteretiti igrači.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • orangecrush16.10.2014. u 01:41
    Prijedlog koji nema smisla i koji je samo mazanje oči svima. Jedino efektivno rješenje je smanjivanje broja utakmica da se pojača intenzitet utakmica i da više odmora igračima. Samo usporedite nogomet i Nba po tom pitanju i sve će vam biti jasno. Igrači su većinom protiv tog prijedloga, a Dirk i... [više na forumu]
    orangecrush
  • Obrisan korisnik16.10.2014. u 00:05
    zanimljiva ideja i mozda se to prebaci i u sluzbenu sezonu,jer 82 tekme je stvarno puno previse za NBA ligu koliko god je voljeli gledati...najprije se liga sjetila dati kad bude all-star vikend 7 dana odmora a mogla bi i ova promjena od 44 min.vrlo brzo na snagu
    Obrisan korisnik