Nogomet

Halilović će se odazivati pozivima obje selekcije: "Imam tek 18 godina, želja nije sporna"

Borna Rupnik • četvrtak, 16.10.2014.
Halilović će se odazivati pozivima obje selekcije: "Imam tek 18 godina, želja nije sporna"
Foto: FaH

Unatoč najavama o mogućoj posudbi, Alen Halilović svoj nogometni put planira nastaviti u Barceloni, a spreman je nastupati i za mladu i za seniorsku reprezentaciju.

Alen Halilović bio je jedno od željenih pojačanja iz seniorskih redova izborniku mlade reprezentaciju Nenadu Gračanu za uzvrat protiv Engleske u Vinkovcima, no Hrvatska U-21 nije uspjela izboriti nastup na Europskom prvenstvu. Englezi su slavili dva puta po 2:1.

Halilović je tako u dva dana nastupio u dvije vrlo važne utakmice. "U Osijeku sam nakon Azerbajdžana logično bio vrlo sretan, bila je to velika pobjeda za sve nas. Pokazali smo se kao prava momčad i svaka čast tim dečkima. No, svaka čast i ovim momcima iz U-21 reprezentacije koji su se protiv Engleske sjajno borili i dali stvarno sve od sebe. Ali, nije išlo. Ovim igračima čestitam i na dosadašnjim rezultatima u kvalifikacijama, a vjerujem da ćemo u budućnosti biti sve bolji i bolji", prokomentirao je Halilović za Goal.com.

Spreman je odazivati se na pozive u obje reprezentacije, ovisno gdje bude potreban.

"Mogu još igrati za mladu reprezentaciju, pa imam tek 18 godina. Ispred mene su još dva kvalifikacijska ciklusa. Moja želja nikada nije bila sporna. Istina, ponekad je i naporno ovako odigrati dvije utakmice u dva dana, ali ako bude potrebno ja ću se uvijek odazivati U-21 reprezentaciji. Upoznao sam sve dečke u A reprezentaciji i sjajno se osjećam tamo. Kažem, mlad sam, trebam još nastaviti marljivo raditi i napredovati. Dokazivati se baš kao i svi ostali".

Na Cibalijinom je stadionu pljeskom ispraćen s terena, unatoč nepovoljnom rezultatu za Hrvatsku.

"Stvarno sam dao sve od sebe, Englezi su možda fizički snažniji i moćniji, no baš sam se trudio. Nadam se da su i drugi to vidjeli, a publici zahvaljujem na velikom pljesku".

Halilović priznaje da i dalje s velikim zanimanjem prati "svoj klub" Dinamo i vjeruje da je napokon došlo vrijeme prezimljavanja Modrih u Europi, a napisi o mogućim odlascima na posudbu u Italiju ili Englesku nisu ga omeli u nastojanjima.

"U Barceloni je sve super, baš sam zadovoljan. Srećom, obitelj je sa mnom, puno mi pomažu. Mlad sam, trebam još puno raditi, a vjerujem da je Barcelona sjajna sredina za moj razvoj", rekao je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.10.2014. u 11:01
    Hvala mu na patriotizmu, al ak će i dalje glumiti zvjezdicu U-21 kao protiv Engleske nek se ne odaziva više..
    Obrisan korisnik