Rukomet

Goluža objavio popis za kvalifikacije za EP 2016.: "Uz pravi pristup ne bi trebalo biti problema"

Iz Panorame:Zvonka Keliš • četvrtak, 16.10.2014.
Goluža objavio popis za kvalifikacije za EP 2016.: "Uz pravi pristup ne bi trebalo biti problema"
Foto: EPA

Pred hrvatskim rukometašima nove su reprezentativne obaveze koje im donose kvalifikacijske susrete za Europsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine. Krajem mjeseca hrvatski će se reprezentativci okupiti kako bi se pripremili i snage potom odmjerili s reprezentacijama Nizozemske i Turske. Izbornik Slavko Goluža stoga je nešto više od tjedan dana prije samog okupljanja kazao riječ, dvije o samim kvalifikacijama te otkrio popis igrača na koje račune za nadolazeće dvoboje.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupit će se krajem ovoga mjeseca, točnije, 27. listopada, u Zagrebu kako bi započela s pripremama za nadolazeće kvalifikacijske dvoboje za Europsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine.

Pred Hrvatima su prva dva kola i prve dvije utakmica kvalifikacijske skupine 1 u sklopu kojih će snage odmjeriti s Nizozemskom 30. listopada u Koprivnici s početkom u 18 sati te 2. studenog u turskoj Ankari s domaćinom, a susret je na rasporedu u 16 sati. Hrvatska je u skupini još i s Norveškom s kojom susreti tek slijede.

Ulaznica za Nizozemsku vrijedi i za dan EP- za žene

"Kvalifikacije s Nizozemskom odigrat ćemo u gradu ženskog rukometa, a mi dolazi radi proslave 60. Godišnjice RK Koprivnica uz zajedničku suradnju i organizaciju s gradom Koprivnicom te Koprivničko-križevačkom županijom, s kojima smo već ostvarili i odličnu suradnju vezanu uz SP za juniorke", kazao je direktor marketinga HRS-a Silvio Njirić.

Njirić je potom otkrio i zanimljivost vezanu uz kvalifikacijski susret s Nizozemskom: "Ulaznicu koji naši navijače kupe za utakmicu u Koprivnici vezali za jedan dan nastupa naše ženske reprezentacije u skupini u Varaždinu. Tko, dakle, kupi kartu za našu mušku reprezentaciju moći će odabrati jedan od dana, dakle, dvije utakmice, skupine EP-a u Varaždinu gdje igra Hrvatska sa Švedskom, Njemačkom i Nizozemskom."

Izbornik Slavko Goluža prilikom objave popisa za same kvalifikacije otkrio je kako će mu novi pomoćnik na klupi, po odlasku Zdravka Zovka, biti trener GRK Varaždina 1930 Silvio Ivandija, uz dakako trenera vratara Valtera Matoševića, te je potom kazao: "Kvalifikacijske utakmice početak su akcije za Katar i ove nam dvije utakmice dolaze u trenutku u kojem je bilo povreda igrača, a on ii nisu bili u zavidnoj formi stoga trebamo biti realni. Obilazio sam igrače i bio sam u kontaktu s njima, pratio ih i gledao uživo njihove izvedbe."

Nastavio je potom hrvatski izbornik: "Zna se što se od nas očekuje u ove dvije utakmice kvalifikacija. Dakle, maksimalan i pravi pristup i ne bi stoga trebalo biti problema. Utakmicu s Nizozemskom odigrat ćemo po prvi puta u gradu Koprivnici. Iako je Koprivnica grad rukometa, no muška reprezentacija po prvi puta tamo dolazi i ne sumnjam da ćemo imati veliku podršku s tribina. Koristim stoga priliku da pozovem sve navijače da nas dođu bodriti."

Za kraj je, pak, Goluža kazao ponešto o zdravstvenom stanju odabranih igrača: "Gojun je prije dva dana bio u Zagrebu na posljednjoj kontroli ramena, normalno je trenirao s momčadi iako nije igrao, no spreman je. Slišković je na utakmici dobio udarac, no u zadnje vrijeme je u redu, nije ništa prijavljivao, a svi ostali su zdravi."

Izbornik Goluža za kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Poljskoj 2016. pozvao je vratare Mirka Alilovića, Filipa Ivića i Ivana Pešića, krila Manuela Štrleka, Ivana Ninčevića, Zlatka Horvata i Ivana Čupića, kružne napadače Igora Vorija i Željka Musu te vanjske igrače Marka Kopljara, Luku Stepančića, Domagoja Duvnjaka, Damira Bičanića, Jakova Gojuna, Ivana Sliškovića, Sandra Obranovića, Josipa Valčića i Igora Karačića.

Popis igrača za kvalifikacije za EP 2016.:
1. Mirko Alilović (Veszprem)
2. Filip Ivić (PPD Zagreb)
3. Ivan Pešić (Meškov Brest)
4. Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce)
5. Ivan Ninčević (Bešiktaš)
6. Zlatko Horvat (PPD Zagreb)
7. Ivan Čupić (Vive Tauron Kielce)
8. Željko Musa (Vive Tauron Kielce)
9. Igor Vori (PSG)
10. Marko Kopljar (PSG)
11. Luka Stepančić (PPD Zagreb)
12. Domagoj Duvnjak (Kiel)
13. Damir Bičanić (Chambery)
14. Jakov Gojun (PSG)
15. Ivan Slišković (Celje PL)
16. Sandro Obranović (PPD Zagreb)
17. Josip Valčić (PPD Zagreb)
18. Igor Karačić (Vardar)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bigguy17.10.2014. u 16:00
    Po trenutnoj formi Losert i Šego bi trebali biti na golu....kakvi Pešići pobogu...
    Bigguy
  • Obrisan korisnik16.10.2014. u 16:54
    I dalje reprezentacija ostaje talac u rukama jednog neobjektivnog megalomana kakav je debeli šef. Sjećam se kako je najavljivao pomlađivanje najbolje vrste i šikaniranje Balića, Sulića i ostalih u korist nekih mlađih, reprezentaciji nedoraslih igrača kako bi se osvojilo zlato na tom SPu u Kataru... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2014. u 15:27
    Bojim se da bi Cindrić mogao Ademijevim stopama, ako ovim igrama nije zaslužio poziv, a jesu Obranović i Valčić onda nemamo o čemu pričati. Šege opet nema, a za Ivića i Pešića je televizor u boji..Ovo je vjerovatno više-manje i popis koji će biti za Katar, moram reći nažalost, jer opet igra... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • matbaric16.10.2014. u 15:06
    Evo Karačića u repki.. konačno. A sad tek vidio J. Valčića, Cindriću ni glasa.
    matbaric
  • Obrisan korisnik16.10.2014. u 15:00
    Bitno da je Sandro Obranović pozvan koji prije par mjeseci dok je bio član Nexea nije mogao ni blizu reprezentaciji, no eto dolaskom u PPD postao je odjednom reprezentativna klasa...
    Obrisan korisnik