Zimski sportovi

Video: Starsi šokirali Pense, Devilsi pali u Washingtonu

Željka Jurkas • petak, 17.10.2014.
Video: Starsi šokirali Pense, Devilsi pali u Washingtonu

U prvom susretu nakon prošlogodišnjeg doigravanja Habsi su pokazali da još uvijek znaju kako s Bruinsima, tri utakmice su otišle u shootout, Colorado se našao u novim problemima, Penguinsi su pali u završnici, a Devilsov niz pobjeda je prekinut...

New York Islandersi upisuju svoju najuspješniju sezonu u 13 godina. Pobjednički niz nastavio se prekrasnim golom kapetana Johna Tavaresa u petom krugu ispucavanja kaznenih udaraca na domaćem ledu u Uniondaleu protiv San Jose Sharksa. U borbenoj utakmici u kojoj se Alex Stalock (.933%) suočio sa 45 udaraca momčadi su izmjenjivale vodstvo, a konačnih 3:3 je postavio Tomaš Hertl sredinom zadnje trećine. Islesi su u prvoj trećini izgubili Mikhaila Grabovskog nakon udara Johna Scotta.

Pittsburgh Penguinsi su ubojito krenuli u susret sa Starsima. Prve dvije situacije s igračem više kaznili su pogocima u mreži Karija Lehtonena (.931%). I onda na tome stali. Starsi su u drugoj prepolovili vodstvo domaćina, a Pascal Dupuis je nakon udarca pakom u predio vrata/glave na nosilima iznesen s leda. Kapetan gostiju Jamie Benn je tri minute prije isteka vremena izjednačio rezultat, a u trenucima kada su svi očekivali odlazak u produžetak (deset sekundi do kraja), kapetan domaćina Sidney Crosby zarađuje isključenje koje koristi Tyler Seguin i kompletno preokreće utakmicu tri sekunde prije kraja.

U prvoj minuti utakmice u Verizon Centru Alex Ovečkin zabio je svoj peti gol sezone i nagovijestio Devilsima da će svoj početni pobjednički niz teško nastaviti u Washingtonu. Držali su se kroz prvu trećinu igrajući gol za gol s domaćinima, no Braden Holtby (.929%) nakon toga zaključava vrata. Rookie Andre Burakovsky odlično je započeo sezonu s dva gola i tri asistencije u dosadašnje četiri utakmice.

Carolina Hurricanesi će još malo pričekati na svoju prvu pobjedu sezone, iako su u ovoj utakmici bili najbliže do sada. Henrik Lundqvist (.967%) je još jednom spasio Rangerse i bio najbolji kada je to trebalo. U shootoutu je zaustavio sva tri pokušaja Canesa, a Rick Nash je jedini prošao Antona Khudobina (.971%).

Parada golova u uvijek vrućem susretu Habsa i Bruinsa koštala je Tuukku Raska (.783%) odlaska na klupu, a zbog neprimjerene geste Milana Lučića će vjerojatno koštati nekakve novčane sankcije. Poznati scenarij u kojem se Canadiensi vraćaju u utakmicu gledali smo kroz prve dvije trećine, dok je borba u zadnjoj trajala do samoga kraja.

Avsi su u startu zaprijetili da će pokvariti slavlje otvaranja sezone u Canadian Tire Centru sa čak dva gola u prvih deset minuta. No, izlaskom s leda njihovog drugog vratara (Semjon Varlamov je zbog problema s preponama stavljen na IR) Reta Berre nakon sudara s Kyleom Turrisom ostali su s rookijem Calvinom Pickardom (.852%) za kojeg nisu planirali da ulazi u igru. Ottawi je trebalo malo vremena da poveže redove i nakon prvog uspješnog powerplayja u drugoj trećini smanjili zaostatak te u trećoj preokrenuli rezultat.

U posljednjem susretu večeri Jonathan Quick je zaustavio sve pokušaje odmorenih Bluesa i sa 43 obrane upisao svoj 32. shutout karijere (izjednačivši klupski rekord Rogija Vachona). Jedini pak koji je ušao u mrežu bio je onaj Jeffa Cartera kao prvog izvođača kaznenih udaraca.

NHL

New York Islanders – San Jose Sharks 4:3 SO (;0.1 Burns, 1-1 Leddy, 1-2 PPG Marleau; 2-2 PPG Okposo, 3-2 Bailey, 3-3 Hertl;; 4-3 Tavares)

Pittsburgh Penguins – Dallas Stars 2:3 (1-0 PPG Crosby, 2-0 PPG Kunitz; 2-1 Roussel; 2-2 Benn, 2-3 PPG Seguin)

Washington Capitals – New Jersey Devils 6:2 (1-0 Ovečkin, 1-1 Severson, 2-1 Brown, 2-2 Severson; 3-2 Johansson; 4-2 Backstrom, 5-2 Ward, 6-2 PPG Burakovsky)

New York Rangers – Carolina Hurricanes 2:1 SO (; 0-1 Terry; 1-1 Brassard;; 2-1 Nash)

Montreal Canadiens – Boston Bruins 6:4 (0-1 PPG Chara, 1-1 PPG Pacioretty; 2-1 Gallagher, 2-2 Soderberg, 2-3 Eriksson, 3-3 Sekač, 4-3 Parenteau; 5-3 Gallagher, 5-4 Gagne, 6-4 PPG-EN Parenteau)

Ottawa Senators – Colorado Avalanche 5:3 (0-1 Tanguary, 0-2 SHG Mitchell, 1-2 Smith, 1-3 PPG Landeskog; 2-3 PPG Legwand; 3-3 Ryan, 4-3 MacArthur, 5-3 EN Neil)

Los Angeles Kings – St. Louis Blues 1:0 SO (;;;; 1-0 Carter)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!