Košarka

Alkar protiv Jollyja lovi treću pobjedu

Mišo Gulić • petak, 17.10.2014.
Alkar protiv Jollyja lovi treću pobjedu
Foto: Martina Japundžić

U trećem kolu domaćeg košarkaškog prvenstva Alkar će u Sinju ugostiti momčad šibenskog Jollyja koja, za razliku od Sinjana, nije pretjerano oduševila na otvaranju...

Alkar je prvenstvo otvorio furiozno s dvije uvjerljive pobjede koje su ga uz Kaštela i Kvarner izdvojile na vrhu poretka. Na otvaranju je razoružan Split, uvjerljivije igrački nego rezultatski, dok je u drugom bodove još uvjerljivije osvojio na najudaljenijem gostovanju kod Vrijednosnica u Osijeku.

Za razliku od nastupa u Slavoniji, Sinjani će u ovom kolu moći računati na usluge centra Mate Perajice, što će im dati itekako više opcija na obje strane parketa. Luke Žitka, kako smo već ranije pisali, još uvijek nema i neće ga biti gotovo dva mjeseca, no domaću javnost raduje sve bolja i zapaženija uloga mladih nada koje vidno napreduju iz utakmice u utakmicu.

Jolly je protekle sezone u dva navrata Alkaru tjerao mrak na oči. Prvi put na zaključenju osnovnog dijela sezone kada je slavio u Sinju s tek koš razlike i tako se u zadnji trenutak (doslovno!) ugurao u Ligu za prvaka, u kojoj je potom, ponovo u zadnjem kolu i ponovno s pola koša viška, svladao gradske rivale, što je na kraju presudilo da se upravo oni nađu na poziciji broj četiri, odnosno u polufinalu doigravanja za naslov prvaka.

Dan uoči ogleda s Jollyjem, trener domaćih, Damir Milačić, je rekao:

"O Jollyju znamo sve, gotovo sve. Znamo da je riječ o jednoj od najboljih momčadi lige koja ima sjajne uvjete za rad, jako velik budžet i s te strane imamo respekt prema Šibenčanima. Oni su se u stanju postaviti kao favorit bez obzira na koji teren dođu, ali na nama je da ponovimo igru iz prva dva kola. Naša dodatna i velika snaga su navijači i vjerujem da ćemo uz njihovu neupitnu podršku doći do nove pobjede."

Nije na odmet spomenuti i kako je šibenski prvoligaš nekoliko dana uoči početka prvenstva otpustio trenera Mladena Erjavca te na njegovo mjesto instalirao Momira Milatovića koji je prijašnjih godina vodio žensku ekipu Jollyja.

Susret Alkara i Jollyja na rasporedu je u subotu s početkom u 19,30 sati.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!