Zimski sportovi

Video: Ducksi slomili otpor čvrste Minnesote, Red Wingsi briljirali u Torontu

Branimir Korać • subota, 18.10.2014.
Video: Ducksi slomili otpor čvrste Minnesote, Red Wingsi briljirali u Torontu

Šest utakmica NHL programa završene su bez odlaska u produžetke. Strijelci nisu bili posebno raspoloženi, u prvom planu bile su obrane i vratari koji su gostima osigurali čak četiri pobjede...

Odlična obrana Minnesote ipak nije izdržala na gostovanju u Anaheimu. Domaćin je slavio s 2:1 dugo lomivši otpor Minnesote koja je povela sretnim golom Jasona Zuckera, no stvari su se ipak na kraju okrenule na stranu domaćina. Presudio je shorthanded pogodak Andrewa Cogliana u 44. minuti koji je napokon otvorio put do mreže Darcyja Kuempera nakon čega je Corey Perry svojim petim ovosezonskim golom donio pobjedu Ducksima.

Raspoloženi Red Wingsi predvođeni kapetanom Henrikom Zetterbergom slavili su u Torontu s 4:1. Zetterberg je u pobjedu ugradio čak četiri asistencije i tako se iskupio za loš nastup u prošlom susretu na svom ledu protiv Boston Bruinsa. Vrlo dobri gosti bili su puno opasniji, više su prijetili prema golu i Torontu nije pomogla 31 obrana Jamesa Reimera. Dva pogotka postigao je Johan Franzen dok su po jedan dodali Gustav Nyquist i Justin Abdelkader. Strijelac jedinog gola za Maple Leafse bio je Mike Santorelli.

Predatorsi nastavljaju s odličnim igrama, a nova pobjeda stigla je u gostima kod Winnipeg Jetsa 2:0. Odličan je bio Pekka Rinne koji je s 31 obranom stigao do 33. shutouta u NHL karijeri, a slijedili su ga golovima Mike Ribeiro i James Neal kojem je to prvi pogodak u dresu Nashvillea nakon što je stigao iz Pittsburgha.

"Ubojica" Oilersa, Ryan Miller, ostvario je i devetu pobjedu u isto toliko susreta protiv Edmontona. Ovaj put na vratima Canucksa ostvario je 28 obrana za svoj 30. shutout u karijeri i pobjedu 2:0. U dosta izjednačenom dvoboju uz Millera prevagu su donijeli golovima Radim Vrbata i Daniel Sedin čime je Vancouver ostao stopostotan, a Edmonton i dalje u potrazi za prvom pobjedom.

Samo jedan pogodak viđen je u dvoboju Buffalo Sabresa i Florida Panthersa. Njegov autor bio je Sean Bergenheim koji je prevario Jhonasa Enrotha u 23. minuti i donio pobjedu gostima. Enroth je skupio 34 obrane, osam više od Roberta Luonga koji je stigao čak do 67. shutouta karijere čime je prestigao Patricka Roya.

Malo je nedostajalo da Columbus ispusti sigurnu prednost i vodstvo na svom ledu protiv Calgaryja. Vodstvo 3:0 skoro je malo značilo Blue Jacketsima koji su dozvolili smanjenje na 3:2 i zatim su bili pod pritiskom u posljednjih osam minuta susreta. Srećom Sergej Bobrovski bio je dovoljno koncentriran i zaustavio je pokušaje gostiju.

NHL:

Anaheim Ducks - Minnesota Wild 2:1 (0:1 Zucker, 1:1 Cogliano SH, 2:1 Perry)

Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 1:4 (0:1 Franzen, 0:2 Franzen, 0:3 Nyquist, 1:3 Santorelli, 1:4 Abdelkader)

Winnipeg Jets - Nashville Predators 0:2 (0:1 Ribeiro, 0:2 Neal)

Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 0:2 (0:1 Vrbata, 0:2 D.Sedin)

Buffalo Sabres - Florida Panthers 0:1 (0:1 Bergemheim)

Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 3:2 (1:0 Skille, 2:0 Johansen PP, 3:0 Calvert, 3:1 Raymond, 3:2 Jooris)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!