Nogomet

Partizan slavio u beogradskom derbiju, slobodni udarac presudio pobjednika

Sportnet • subota, 18.10.2014.
Partizan slavio u beogradskom derbiju, slobodni udarac presudio pobjednika
Foto: Dejan Popek

U sjeni velikih nereda na stadionu JNA na utakmici Srbija - Albanija, odigrao se veliki derbi između Partizana i Crvene zvezde. Izuzetno izjednačenu utakmicu je odlučio jedan pogodak.

Utakmica je sve do 77. minute bila potpuno izjednačena, posjed lopte 50 posto, podjednak broj kartona i udaraca u okvir, ali onda se u junaka utakmice prometnuo Nikola Drinčić koji je malo iskosa sa 19-20 metara fantastično pogodio, doveo ''Grobare'' u trans i donio Partizanu konačnih 1:0.

''Crno-beli'' su bili favoriti jer je Zvezda pred kraj prijelaznog roka prodala nekoliko prvotimaca i još je imala problema s izostancima u obrani, a prekršaj za pogodak je baš došao iz greške Zvezdine obrane. Nakon pogotka se Crvena zvezda otvorila te je Partizanu ostavljeno mnogo prostora za kontru, a iz takve je Petar Škuletić mogao privesti priču kraju, ali mu je Zvezdin golman Petar Rajković obranio udarac.

Do kraja se nije ništa važno dogodilo, gosti su imali jalovu inicijativu, a njihove mnogobrojne ubačaje je bez većih problema očistila Partizanova obrana i ostalo je 1:0 za domaće koji su se tako odvojili na tri boda ispred Vojvodine, a četiri ispred Crvene Zvezde i još ''Crno-beli'' imaju utakmicu manje.

Sljedeću utakmicu Partizan u sklopu trećeg kola Europske lige igra protiv Bešiktaša, našeg Slavena Bilića, dok Crvena zvezda dočekuje u desetom kolu Jelen Superlige Donji Srem.

Autor: Duje Jurić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!