Rukomet

Anić: "Očekivao sam tešku utakmicu u Varaždinu, dobro nam je došlo jako otvaranje"

Razgovarala: Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.10.2014.
Anić: "Očekivao sam tešku utakmicu u Varaždinu, dobro nam je došlo jako otvaranje"

Nakon što su u dva susreta bili uspješniji od drugog hrvatskog predstavnika Dubrave, rukometaši Varaždina u drugom kolu kvalifikacija EHF kupa imali su težak zadatak. Pred njima su bila dva dvoboja s jakim Nantesom i iako su se ove subote oprostili od Europe ostavili su pozitivan ukupan dojam. A da na uzvratni susret nitko u redovima Nantesa nije gledao kao na priliku za nešto jači trening, već na ozbiljnu utakmicu, potvrdio je nakon nje pivot francuskog sastava Igor Anić...

Za razliku od dvoboja u Nantesu, gdje su se rukometaši Varaždina odlično držali tijekom prvi pola sata te na predah otišli u egalu s domaćinom, susret pred varaždinskom publikom ponudio je drugačiji rasplet. Francuski sastav krenuo je u jakom ritmu, odvojio se odmah na startu, no nastavak je ponudio vraćanje Varaždinaca i na kraju častan 26:30 oproštaj od EHF kupa.

Na susrete s Varaždincima, koje je Nantes dobio s ukupnih 72:53, osvrnuo se i francuski reprezentativac Igor Anić.

"Ne mogu reći da sam zadovoljan svojom igrom u dosadašnjem dijelu sezone. Od jedan do deset ocijenio bih je s pet. Ne ide mi brza prilagodba na novi klub, novog trenera, novi stil igre. Još se uvijek privikavam na stil igre suigrača, oni na moj, još uvijek se tražimo, još uvijek ima situacija kada tražim loptu gore, dobijem je dolje i te detalje treba riješiti. Fizički se osjećam dobro, u glavi također, ostalo će doći s vremenom. A u reprezentativnim akcijama pred nama očekujem da ću dobiti neku minutažu, tu trebam odigrati dobro i maksimalno kako bi mi šanse za ubuduće dodatno porasle."

"Mi smo ovdje došli s dosta drugačijim kadrom, trojica bitnih igrača su nam ozlijeđena, a kako igramo svaka tri, četiri dana dosta igrača je i umorno. Primarni cilj nam je svakako bio da ne izgubimo, u ovom pomlađenom sastavu, a da li s tri, pet ili više razlike zaista nam nije bilo bitno", komentirao je pivot Nantesa te dodao:

"Drugi cilj nam je bio da svatko igra, dobije priliku, te da se ne umore oni bitni igrači. U prvom poluvremenu u Nantesu igrali smo loše i očekivao jesam da će ovdje biti teško. Danas je Varaždin igrao na svom terenu, ispred svojih navijača i znali smo da će dati sve od sebe da odigraju dobro i s ponosom zaključe europsku priču. Zato smo jako ušli u utakmicu, napravili dosta veliki razmak te je zbog toga bilo malo lakše odraditi zamjene i dati da igraju i ovi naši mlađi igrači."

Sastav Thierryja Antija u Varaždin je stigao kao jedna od tek dvije momčadi koja u novoj sezoni nije doživjela poraz. Nantes prvo mjesto dijeli s Montpellierom, s kojim je u četvrtom kolu podijelio bodove i time zadržao prednost nad prvim pratiteljima PSG-om i Dunkerqueom. Anić otkriva da je glavni cilj sezone jedna od vodeće četiri pozicije.

"Naša očekivanja u domaćem prvenstvu uoči početka sezone, te to i ostaju, su da svojim igrama izborimo poziciju u top četiri momčadi. To da ćemo biti prvi u ovom periodu sezone nismo mogli očekivati no to je samo početak, tek smo šest utakmica odigrali i onaj tko je danas prvi već za nekoliko utakmica može biti treći, četvrti, ali i obrnuto. Ono što je bitnije je da igramo dobro, igramo svi, svaku utakmicu netko drugi iskoči u prvi plan. Za sada guramo dobro, treba tako nastaviti, ostaje samo vidjeti koliko će ozljede i umor ostaviti posljedica."

Foto: HBC Nantes/Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!