Zimski sportovi

Video: U bogatom subotnjem programu, prekinuti nizovi Islandersa i Canucksa

Željka Jurkas • nedjelja, 19.10.2014.
Video: U bogatom subotnjem programu, prekinuti nizovi Islandersa i Canucksa
Foto: EPA

Čak jedanaest susreta odigrano je u subotu navečer u NHL-u. Tri susreta otišlo je u produžetak, jedan u ispucavanje kaznenih udaraca, dva vratara su zaradila shutout, Washington i Chicago i dalje ostaju neporaženi u regularnom dijelu, a Islandersi i Canucksi su upisali prve poraze...

Boston Bruinsi su se lako obračunali s Buffalo Sabresima zaradivši pritom prvi shutout NHL karijere Niklasu Svedbergu (32 obrane) u njegovom četvrtom nastupu. Jonas Gustavsson, vratar Detroita drugi je koji je sinoć zaključao mrežu. U odličnoj, čvrstoj i izjednačenoj utakmici koja je bila bez golova do produžetka, gosti su pogotkom kapetana Henrika Zetterberga deset sekundi prije kraja izborili drugu pobjedu u dva dana protiv Toronta.

Još jedna laka pobjeda došla je St. Louis Bluesima u Arizoni. Šestina njihovih udaraca ušla je u gol preko Mikea Smitha (.833% sv), a svoj prvi hat trick NHL karijere zaradio je Jaden Schwartz ponajprije zahvaljujući powerplayju koji je zaslužan za 4 od 6 golova gostiju. Paul Stastny izašao je iz igre u prvoj minuti prve trećine s ozljedom gornjeg dijela tijela (lijeva ruka).

Tampa Bay, ponajviše Steven Stamkos (dva gola iz prva dva udarca + asistencija na gol Ryana Callahana), zaslužna je za prvi poraz Vancouver Canucksa. Jonathan Toews postigao je svoj prvi pogodak sezone u produžetku utakmice s Predatorsima.

Washington, za koje je Nicklas Backstrom igrao svoju 500. utakmicu (i ostao na 499 bodova), upisao je dva boda nakon ispucavanja kaznenih udaraca. Philadephia Flyersi su većinu utakmice u Dallasu proveli hvatajući zaostatak da bi na samom kraju kapetan Claude Giroux uzeo i drugi bod svojoj momčadi.

Pittsburgh Penguinsi prekinuli su pobjednički niz Islandersa (4 pobjede) i spriječili klupski rekord na otvaranju sezone. Jevgenij Malkin, osam godina nakon svoje prve NHL utakmice u kojoj je zabio svoj prvi gol, unutar 55 sekundi zabio je gol i asistirao za drugi. Kapetan Sidney Crosby upisao je svoju 500. asistenciju postavši šesti najbrži igrač u povijesti do te brojke. Utakmicu su obilježile specijalne momčadi, točnije penalty kill Pensa koji se pokazao nedokučiv za Islese.

Od 1993. na otvaranju sezone u Prudential Centru na vratima New Jersey Devilsa stajao je Martin Brodeur. Cory Schneider je prvi koji je preuzeo tu dužnost, no San Jose Sharksi su pokvarili slavlje sa četiri gola u njegovoj mreži. Nakon odlučnog 3:0 starta sezone Devilsima je ovo drugi poraz u nizu.

Ottawa Senatorsi pobijedili su Columbus Blue Jacketse uz 40 obrana Robina Lehnera 8.950%) i u drugoj utakmici u nizu suparnički vratar (ovoga puta Curtis McElhinney) je zbog ozljede morao izaći iz igre. Zamijenio ga je Sergej Bobrovski (.944%).

Zahvaljujući uspješnom penalty killu i inspiriranom P.K. Subbanu, uz 32 obrane Careyja Pricea Montreal Canadiensi su svladali Colorado i upisali petu pobjedu.

NHL

Buffalo Sabres – Boston Bruins 0:4 (0-1 Hamilton, 0-2 Chara; 0-3 Krug, 0-4 Soderberg;)

Montreal Canadiens – Colorado Avalanche 3:2 (0-1 Tanguay; 1-1 PPG Subban, 2-1 Galchenyuk, 3-1 Subban; 3-2 Iginla)

Ottawa Senators – Columbus Blue Jackets 3:2 (1-0 Legwand; 2-0 Karlsson, 2-1 Foligno, 2-2 Savard; 3-2 Hoffman)

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 1:0 OT (;;;1-0 Zetterberg)

New Jersey Devils – San Jose Sharks 2:4 (0-1 PPG Pavelski; 0-2 PPG Couture; 0-3 Marleau, 1-3 Cammalleri, 2-3 Henrique, 4-2 EN Thornton)

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 3:1 (0-1 Hickey; 1-1 PPG Malkin, 2-1 PPG Hornqvist; 3-1 EN Hornqvist)

Washington Capitals – Florida Panthers 2:1 SO (1-0 Chimera;; 1-1 PPG Boyes;; 2-1 Ovečkin)

Dallas Stars – Philadelphia Flyers 5:6 OT (1-0 PPG Daley, 1-1 Couturier, 1-2 Schenn; 2-2 Cole, 3-2 PPG Daley, 4-2 Benn; 4-3 PPG MacDonald, 4-4 Voraček, 5-4 Spezza, 5-5 Raffl; 5-6 PPG Giroux)

Chicago Blackhawks – Nashville Predators 2:1 OT (1-0 Oduya, 1-1 Weber;;; 2-1 SHG Toews )

Arizona Coyotes – St. Louis Blues 1:6 (0-1 PPG Backes; 0-2 Steen, 0-3 PPG Schwartz; 0-4 Schwartz, 1-4 PPG Korpikoski, 1-5 PPG Lehtera, 1-6 PPG Schwartz)

Vancouver Canucks – Tampa Bay Lightning 2:4 (0-1 Stamkos, 1-1 Higgins, 2-1 Stamkos; 2-2 PPG Edler, 3-2 PPG Callahan; 4-2 Killorn)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!