Zimski sportovi

Video: Peta pobjeda u nizu Ducksa, četvrta Kingsa

Željka Jurkas • ponedjeljak, 20.10.2014.
Video: Peta pobjeda u nizu Ducksa, četvrta Kingsa

Dvije matineje i dvije večernje utakmice u nedjelju u NHL-u obilježili su vratari od kojih su čak dvojica zaključala vrata. Flamesi su jedini gosti koji su uspjeli uzeti bodove, Minnesota je bila za korak prekratka, a San Jose i St. Louis su pali bez ispaljenog metka...

U podnevnoj matineji u Los Angelesu, u čvrstoj i fizičkoj utakmici, Jonathan Quick na vratima i linija brojeva 70 u realizaciji odveli su Kingse do pobjede. U jakoj ofenzivi Wilda u zadnjoj trećini Matt Cooke je zabio svoj prvi gol sezone, no Quick je zaustavio sve druge pokušaje, a Wild još jednom nije iskoristio situacije s igračem više.

New York Rangersi poboljšali su igru u obrani i neutralnoj zoni i došli do svoje druge pobjede u nizu. Henrik Lundqvist je po 51. puta u NHL karijeri zaključao vrata, a Rick Nash i Martin St. Louis su se upisali u strijelce u roku od četiri sekunde na samom kraju druge trećine za potop svih nada Sharksa u eventualni povratak u utakmicu. Dan Girardi je s ozljedom izašao na samom početku zadnje trećine i nije se vratio na led.

Calgary je u drugu trećinu ušao s minimalnim zaostatkom i odigrao možda najbolju trećinu ove sezone. S tri gola preokrenuli su rezultat, a Jonas Hiller zaustavio je 34 udarca.

Frederick Andersen se svojim prvim shutoutom NHL karijere pridružio Bostonovom Rossom Brooks kao jedini vratar u povijesti lige koji je uzeo pobjedu u 25 od svojih prvih 30 startova na vratima. Ducksi su na domaćem ledu u drugoj minuti prvi puta zabili, a Sami Vatanen se priključio s dva powerplay gola u nastavku.

NHL

Los Angeles Kings – Minnesota Wild 2:1 (1-0 PPG Toffoli; 2-0 Pearson, 2-1 Cooke)

New York Rangers – San Jose Sharks 4:0 (1-0 Hagelin, 2-0 St. Louis, 3-0 Nash; 4-0 Hayes)

Winnipeg Jets – Calgary Flames 1:4 (1-0 Scheifele; 1-1 Wideman, 1-2 PPG Gaudreau, 1-3 Raymond; 1-4 Brodie)

Anaheim Ducks – St. Louis Blues 3:0 (1-0 Beleskey, 2-0 PPG Vatanen; 3-0 PPG Vatanen)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!