Nogomet

Pletikosa: "Niko je neposredno priznao da je pogriješio s Rakitićevim i Modrićevim pozicijama"

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.10.2014.
Pletikosa: "Niko je neposredno priznao da je pogriješio s Rakitićevim i Modrićevim pozicijama"
Foto: EPA

Stipe Pletikosa oprostio se od hrvatske reprezentacije, odradio je svoje posljednje minute na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i predao jedinicu Danijelu Subašiću. S malim odmakom Pletikosa tvrdi kako ne žali za povučenim potezom te kako su mu neke stvari u reprezentaciji jasnije...

U intervjuu za Slobodnu Dalmaciju Stipe Pletikosa progovorio je o odlasku iz hrvatske reprezentacije i još jednom dodao da ne žali što se povukao u mirovinu.

"Nije mi žao zbog te odluke, mene nitko nije tjerao, sam sam tako odlučio. Još prije Svjetskog prvenstva tako sam odlučio jer mi je na kraju sada najvažnija obitelj. Nitko nije bio razočaraniji rezultatom u Brazilu od mene, očekivao sam više i preuzeo sam odgovornost. Nakon svega sam otkrio tko u reprezentaciji misli samo na sebe i kome je najvažniji njegov učinak, ali nemam moralno pravo nikoga prozivati."

Pletikosa dodaje kako je Niko Kovač neposredno priznao da je pogriješio s postavljanjem Luke Modrića i Ivana Rakitića predaleko od gola.

"Činjenica je da su Luka i Ivan trebali igrati bliže golu i Niko je to neizravno priznao postavkom momčadi za Bugarsku i Azerbajdžan. Nije ih se smjelo toliko žrtvovati u obrani. Vidjeli ste koliko je Brozović radio i trčao, ali protiv Italije će nam trebati još jedan igrač tipa Brozovića", dodaje Pletikosa.

Pletikosa je progovorio i o posljednjim odlascima iz reprezentacije i priznaje da ga je odlazak Nikice Jelavića iznenadio.

"Igrači su u pravu kada kažu da zaslužuju korektniji tretman i tu se s njima slažem. Smatram da se s njima trebalo postupiti malo 'nježnije'. Meni je žao jedino što mi nedostaje to društvo, ne govorim da sam se predomislio, ali volio bih se oprostiti jednom utakmicom. Za odlazak mene Vukojevića i Eduarda se znalo, ali odlazak Jelavića je i mene iznenadio. Šteta da do toga nije došlo na ljepši način."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Showballs23.10.2014. u 06:38
    "Nakon svega sam otkrio tko u reprezentaciji misli samo na sebe i kome je najvažniji njegov učinak, ali nemam moralno pravo nikoga prozivati"Šta uopće spominje to ako nema muda reć do kraja? Htio bi bit pošten i jeben, filozof jedan...
    Showballs
  • Hrvoje199021.10.2014. u 02:03
    Nije on to neizravno reka ni prizna. Ono šta je mislija reci je reka, i prekinite vječno nešto kopat i trovat atmosferu! Npr. jedan Modrić, po španjolcima najbolji vezni igrač lige je nekidan IZRAVNO i NEDVOSMISLENO reka da su te patke o losoj atmosferi glupost i neistina, da je atmosfera dobra... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik20.10.2014. u 20:28
    pletikosa je ovime neizravno priznao da je kovač kriv za lošu atmosferu unutar repke
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.10.2014. u 18:10
    Meni ovo nije jasno.Ma na stranu sve priče o poštivanju autoriteta,ali ako je to Pletikosa vidio,vidjeli su i ostali.Da sam jedan od igrača u kadru,a kamoli igrač(Rakitić) o kojem se radi ne znam kako bih mogao šutjeti i ne reć treneru ja znam da ovo kako smo postavili igru ne može bit dobro.To... [više na forumu]
    Obrisan korisnik