Zimski sportovi

Video: U šestom pokušaju Edmonton došao do prve pobjede

Željka Jurkas • utorak, 21.10.2014.
Video: U šestom pokušaju Edmonton došao do prve pobjede

U jedinom NHL susretu večeri Edmonton Oilersi su upisali prvu pobjedu sezone i produžili pobjednički niz protiv Tampe u Rexall Placeu na četiri...

Večer prvijenaca obilježila je prvi ovosezonski susret Oilersa i Lightninga u Edmontonu. Domaćini su upisali prvu pobjedu, Brian Boyle, Justin Schultz, i Ryan Nuget-Hopkins su upisali prve golove, a Jonathan Drouin, Tampin izbor na Draftu 2013., je nenadano nakon ozljede Alexa Killorna zaigrao u svojoj prvoj NHL utakmici.

Ben Scrivens, vratar Oilersa, drugu utakmicu za redom primio je dva gola popravivši statistiku prva četiri susreta od 5.5:“Večeras je bila jedna utakmica, korak u dobrom smjeru, ali pobjedničke navike ne dolaze preko noći. Puno puta ih treba ponoviti da dolaze prirodno i dug je put pred nama, ali ovo je dobar korak.“

Tampa je povela sretnim golom Boyla, a domaćini brzo izjednačili, da bi Taylor Hall iz kaznenog udarca preuzeo vodstvo. Unatoč nešto boljoj igri u zadnjoj trećini, i izjednačenju šest minuta do isteka vremena, Tampa nije izdržala te je presječeno dodavanje Ondreja Palata rezultiralo pobjedničkim golom.

“U trećoj smo očajnički pokušavali. Da smo tako odigrali i prve dvije trećine, tko zna kako bi završilo. No, na kraju, igrali smo s očajnom momčadi koja ove sezone nije imala sreće i danas se napokon okrenulo na njihovu stranu. Zaslužili su prilike koje su dobili“, rekao je nakon susreta trener Boltsa, Jon Cooper.

Ryan Callahan nije odigrao zadnju trećinu zbog ozljede donjeg dijela tijela.

Edmonton Oilers – Tampa Bay Lightning 3:2
21:21 0-1 Boyle
24:36 1-1 Schultz
34:57 2-1 PS Hall
53:55 2-2 Connolly
56:35 3-2 Nugent-Hopkins

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!