Rukomet

U Nexeu zadovoljni ždrijebom: “U utakmice s Turdom ulazimo s velikim ambicijama“

Davor Kovačević • utorak, 21.10.2014.
U Nexeu zadovoljni ždrijebom: “U utakmice s Turdom ulazimo s velikim ambicijama“

Bečki ples kuglica EHF kupa našičkom Nexeu dodijelio je itekako prolaznu prepreku, rumunjskog predstavnika Potaissu Turdu. Trener Našičana Zdenko Kordi maksimalno respektira protivnika, ali smatra kako se njegova momčad s pravom može nadati grupnoj fazi tog natjecanja.

Prošle godine Nexe je u susretima sa španjolskom Ademar Leonom nesretno ostao bez skupina EHF kupa, natjecanja ekvivalentno nogometnoj Europskog ligi, gdje se, uvjetno rečeno, manji rukometni klubovi žele predstaviti rukometnoj Europi.

Poslije laških treninga s kosovskom Besom Famigliom, Našičani ponovno mogu biti zadovoljni ždrijebom. Trener Našičana, Zdenko Kordi, se nadao kako im kuglice neće dodijeliti neprelazne prepreke poput francuskog Nantesa, koji je uvjerljivo izbacio Varaždin, ili, pak, njemačkog Füchsea, stoga se rumunjska Potaissa Turda čini protivnikom po mjeri, iako je jasno da su Rumunji itekako zahtjevniji protivnik od Kosovara te će se Nexe za prolazak morati dobro potruditi. Svjetsan je toga i Kordi koji je izrazio početno zadovoljstvo ždrijebom.

”Možemo biti zadovoljni, oni spadaju u kategoriju nelošeg izbora. S njima sigurno možemo igrati, a to je sada najvažnije. Sve ostalo ćemo provjeriti i nastojati prikupiti što više informacija o njima”, započeo je Kordi za službenu stranicu našičkog kluba.

Prošlogodišnja trećeplasirana ekipa rumunjskog prvenstva, ove sezone ne bilježi pretjerano uvjerljive rezultate te su nakon osam odigranih kola u domaćoj ligi tek na desetom mjestu u konkurenciji 13 klubova. Ekipu sačinjavaju pretežito domaći igrači uz tek jednog stranca.

”Trenutačno su deseti u domaćem prvenstvu s tri pobjede i pet poraza. Nenad Savić je njihov jedini stranac, ostalo su domaći igrači. Igrali su i prvo i drugo kolo EHF kupa, imali su dva relativno lagana protivnika, izraelski Maccabi Tel Aviv i talijanski Junior Fasano”, nastavio je našički strateg.

Protiv Bese našički Gromovi zamijenili su parket osječkog Gradskog vrta te su se ponovno vratili na parket svoje dvorane u Našicama, a tamo će igrati i protiv Rumunja za mjesec dana, dok će se tjedan dana kasnije uputiti u 620 kilometara udaljenu Turdu.

”Pitanje je samo što je bolje, igrati prvo doma ili u gostima. Imamo situaciju u kojoj prvu utakmicu igramo u Našicama i to trebamo iskoristiti na najbolji mogući način. Imamo mjesec dana za pripremu i u te utakmice ulazimo s velikim ambicijama”, zaključio je Kordi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!