Košarka

Parižani uvjerljivi protiv Reggio Emilije, Nymburk se vadio nakon -17

Davor Kovačević • utorak, 21.10.2014.
Parižani uvjerljivi protiv Reggio Emilije, Nymburk se vadio nakon -17
Foto: Hrvoje Knežević

Poput prvog kola Eurokupa, i drugo je otvoreno dvjema utakmicama u utorak. Najprije je Nymburk okrenio veliki zaostatak protiv Oldenburga i upisao prvu pobjedu sa 77:71, a potom je Paris uvjerljivo svladao talijansku Reggio Emiliju s 88:76.

Dvoboj poraženih iz uvodnog kola u skupini C, Nymburka i Oldenburga, pripao je domaćoj češkoj momčadi. Nijemci su odlično krenuli u susret, imali i najvećih 29:12 na startu druge četvrtine, no malo po malo počela se topiti njihova prednost. Nymburk je već do poluvremena smanjio na 32:35, a kada su pred kraj treće četvrtine stigli u vodstvo, više ga nisu ispuštali. Narasla je domaća prednost na 58:50, a u tek nekoliko navrata gosti su smanjivali na -5, no dalje od toga nisu mogli i relativno mirno je češka momčad privela utakmicu kraju.

S 15 ubačenih poena prvo ime domaćih je bio Benda, a dobre dionice su imali i Washington s 14 poena te Houska i Simmons s po 13. S druge strane, za Oldenburg je najviše ubacio Paulding, 18 poena, a dobar učinak s 14 poena i 11 skokova imao je Chubb.

Reggio Emilia u prvom se kolu uspješno obračunala s njemačkim Broseom, dok je Paris nakon poraza u Zaragozi u skupini C tražio prvu pobjedu do koje je u konačnici i stigao.

Talijani su ove godine okupili vrlo respektabilnu momčad s nekoliko zvučnih imena poput Kštištofa Lavrinoviča koji je uskočio umjesto ozlijeđenog brata Darjuša, zatim Rimantasa Kaukenasa, talijanskog reprezentativca Andree Cinciarinija i prvog strijelca talijanskog prvenstva prošle sezone, Drakea Dienera, ali naišli su na tvrdi pariški zid i ostali praznih ruku.

Samo prvo poluvrijeme može se okarakterizirati izjednačenim (42:38), a onda su se domaćini iz Pariza odvojili na 71:52 i tu je utakmica bila riješena. Najraspoloženiji kod Pariza bio je Sane s 19 postignutih poena, dok se god Talijana nitko od ranije spomenutih igrača nije previše istakao, već su to napravili Mussini s 19 i Della Valle s 18 poena.

Eurokup, drugo kolo:
Nymburk – Oldenburg 77:71
Paris – Reggio Emilia 88:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!