Tenis

Rumunjka Halep odigrala meč života, Serena Williams dohvatila dva gema

Davor Kovačević • srijeda, 22.10.2014.
Rumunjka Halep odigrala meč života, Serena Williams dohvatila dva gema
Foto: EPA

Ono što je trebalo biti meč dana trećeg dana singapurskog Mastersa pretvorilo se u jedan od najgorih poraza Serene Williams. Mlađa sestra Williams uzela je svega dva gema Simoni Halep koja je odigrala fantastičan meč. U drugom meču dana raspoložena je bila i Ana Ivanović koja je Kanađanki Bouchard prepustila četiri gema.

Trebalo bi dobro prekopati arhivu kako bi se našao podatak kada je posljednji puta prva igračica svijeta i osvajačica 18 Grand Slam naslova, Serena Williams, izgubila meč u kojem je osvojila svega dva gema. Jedan od takvih rijetkih datira još iz 1998. godine kada je izvjesna Joannette Kruger u Oklahomi porazila tada 16-godišnju Serenu prepustivši joj svega jedan gem po setu.

Čak 16 mečeva trajala je pobjednička serija mlađe sestre Williams na završnim Mastersima, sve dok nije u drugom kolu naletjela na vrlo raspoloženu, debitanticu na ovom turniru Rumunjku Simonu Halep, tako da će Martina Navratilova s 21 pobjedom ostati još neko vrijeme na vrhu te ljestvice. Koliko je Rumunjka bila nadmoćna pokazuju brojke koje su neumoljive. Svega osam poena Serena je osvojila u prvom setu, čak 37 minuta joj je trebalo da stigne do prvog gema i to joj je tek peti meč u karijeri u kojem je ostala ispod pet osvojenih gemova.

Halep, koja do sada ni jednom u tri navrata nije svladala Serenu, je s druge strane upisala svoju prvu pobjedu u karijeri protiv tenisačica iz Top 3 s kojima je odigrala osam mečeva i osam puta proizlazila kao poražena, a sada ju samo one najnevjerojatnije matematičke računice mogu ostaviti izvan polufinala.

"Najbolji meč mog života, ne mogu riječima opisati kako se osjećam. Jako sam sretna i samo želim uživati. Uvijek sam sanjala pobijediti jednu od sestara Williams, ali, naravno, bez pomoći ove publike ne bih bila u stanju ovako odigrati", rekla je uzbuđena Halep koja se ujedno zahvalila svojim navijačima iz Rumunjske.

Ana Ivanović zadržala je svoje šanse za prolazak u polufinale. Nakon poraza od Williams, Ivanović je odigrala kvalitetan meč i sa 6:1, 6:3 nanijela drugi poraz Eugenie Bouchard.

Kanađanka je do sada ubilježila obje pobjede u međusobnim ogledima s Ivanović, a ujedno se ovog tjedna popela na peto mjesto svjetske ljestvice, što znači i da je najbolje plasirani kanadski tenisač ikada (Miloš Raonić je najviše bio šesti). Ovim porazom u svom debitantskom nastupu na Mastersu Bouchard značajno je umanjila svoje izglede za polufinale koji sada graniče s teorijom.

WTA Masters, Crvena grupa:
Simona Halep (Rumunjska) – Serena Williams (SAD) 6:0, 6:2
Ana Ivanović (Srbija) – Eugenie Bouchard (Kanada) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!