Zimski sportovi

Druga pobjeda Oilersa, Flyersi ponovno pobijedili u Consolu

Željka Jurkas • četvrtak, 23.10.2014.
Druga pobjeda Oilersa, Flyersi ponovno pobijedili u Consolu

Jedan odgođen susret, jedno veliko rivalstvo koje ponovno nije razočaralo i dvije pobjede domaćina obilježile su srijedu u NHL-u...

Tijekom srijede poslijepodne u Ottawi su zabilježene dvije pucnjave zbog kojih je glavni grad Kanade par sati bio u potpunosti zaključan. Unatoč brzoj reakciji i rješavanju prijetnje, liga je odmah reagirala i odgodila utakmicu između Senatorsa i Toronto Maple Leafsa. U prvom susretu večeri, u znak podrške Kanadi i svim stanovnicima Ottawe, u Pittsburghu se prije utakmice pjevala kanadska himna, a u Edmontonu i Ahaheimu su održane minute šutnje.

Jedno od najzabavnijih rivalstava Istoka, ako ne i cijele lige, ponovno je pokazalo da kada su ove dvije momčadi u pitanju, ništa nije nemoguće i da svi trenutni nizovi pobjeda ili položaj na tablici ne znače apsolutno ništa. Ujedno, ponovno je pokazalo da Flyersi itekako dobro znaju kako igrati s Penguinsima. Dan nakon velikog poraza u Chicagu, Philadelphia je došla na prvi od četiri ovosezonska okršaja k više nego odmorenom Pittsburghu, na premijeru njihovog novog trećeg dresa. I prvih deset minuta zaista je izgledalo kao da bi se večer prije mogla ponoviti.

No, kao i u prvoj utakmici nakon duže pauze, Penguinsi su velikim greškama u obrani, kao i posvemašnjim nedostatkom napada prije dvije linije, dali Flyersima priliku kakva se ne propušta. Na prvi odmor su gosti otišli s golom razlike. Pascal Dupuis je skretanjem udarca s plave Paula Martina uspio izjednačiti rezultat, no dalje od toga nije išlo. Philly je zakrčio neutralnu zonu, a Pensi se još jednom nisu uspjeli prilagoditi. U završnoj trećini gosti unutar dvije minute dolaze na dva gola razlike koje završni juriš Pensa ipak nije mogao stići. Sean Couturier svoju odličnu večer zaključuju golom u praznu mrežu.

Edmonton Oilersi su došli do svoje druge pobjede u nizu primarno zahvaljujući odličnom zadržavanju Alexa Ovečkina i fantastičnom Benu Scrivensu (.941%) koji je u zadnjih 20 minuta obranio 13 udaraca. Nicklas Backstrom je asistencijom na prvi gol Capsa postao prvi igrač Drafta 2006. koji je stigao do 500 skupljenih bodova. Generalno je Washington dominirao utakmicom, no nemogućnost realizacije i par individualnih bljeskova Oilersa su ih ostavili bez bodova.

Frederik Andersen na golu Ducksa i dalje nastavlja briljirati. Tek jedan od 23 udarca prošao je pored njega kasno u zadnjoj trećini kada su domaćini imali dva gola prednosti. Tyler Ennis prekinuo je sušu golova u redovima Buffala, a Corey Perry se odmah nakon toga pobrinuo da pobjeda ne dođe u pitanje zabivši najprije na dodavanje kapetana Ryana Getzlafa, a potom i u praznu mrežu za svoj drugi ovosezonski hat trick. Perry je tek šesti igrač u zadnjih 29 godina ima više od jednog hat tricka u prvih sedam susreta sezone, prema Elias Sports Bureau. Ducksima je ovo šesta pobjeda u nizu. NHL

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 3:5 (1-0 PPG Spaling, 1-1 Streit, 1-2 Bellemare; 2-2 Dupuis; 2-3 Umberger, 2-4 Read, 3-4 Goc, 3-5 EN Couturier)

Edmonton Oilers – Washington Capitals 3:2 (1-0 Schultz, 1-1 PPG Carlson; 1-2 Green, 2-2 Nugent-Hopkins, 3-2 PPG Nikitin;)

Anaheim Ducks – Buffalo Sabres (1-0 Perry; 2-0 Kesler; 2-1 Ennis, 3-1 Perry, 4-1 EN Perry)

Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs ODGOĐENO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!