Zimski sportovi

Video: Carolina i dalje bez pobjede, Nashville neporažen u regularnom dijelu

Željka Jurkas • petak, 24.10.2014.
Video: Carolina i dalje bez pobjede, Nashville neporažen u regularnom dijelu

U dva od osam sinoćnjih susreta NHL-a igrači su se vraćali na led bivših momčadi, i u oba susreta odnijeli pobjedu. Pittsburgh je ponovo pao u završnici, tri vratara su zaključala svoja vrata, Chicago je ostao nemoćan u Nashvilleu, a u drami preokreta 'Lumbus je odnio dva boda...

Ono što je trebala biti priča povratka Johnnyja Boychuka na led TD Gardena, jako brzo se pretvorilo u priču o ozljedi kapetana Bruinsa Zdena Chare. Nakon izlaska s leda u prvoj trećini, Chara se nije vraćao, a kasniji komentari sumnjaju na ozljedu ligamenata u koljenu. Sigurno je da će izbivati s leda 4-6 tjedana. Islandersi su odigrali punih 60 minuta, imali naročito dobru drugu trećinu u kojoj su Bruinsi doživjeli potpuni raspad sustava te unatoč nastojanjima Bruinsa zadnjih deset minuta, uzeli dva boda.

Ryan Miller vratio se na led Scottrade Centra i s 31 obranom pomogao svojoj momčadi zaustaviti Bluese. U zadnju trećinu ušlo se pri izjednačenom rezultatu od jednoga gola u svakoj mreži, a onda Canucksi zabijaju dvaput u sedam minuta te na kraju Jannik Hansen dodaje još gol u praznu mrežu.

Jonathan Quick ispisao je novu stranicu povijesti Kingsa. Sinoćnjim shutoutom, 33. u karijeri, u kojem je obranio 29 udaraca došao je na prvo mjesto na klupskoj listi vratara s najvećim brojem zaključavanja vrata. Powerplay momčad Kingsa potrudila se realizirati dovoljno prilika za pobjedu. Jeff Carter zabio je u prvoj, a Anže Kopitar svoj drugi gol sezone sredinom druge trećine.

Darcy Kuemper na vratima Minnesote nastavlja briljirati ove sezone. U četiri starta upisao je tri shutouta i zaustavio 96 od 98 udaraca koji su prošli do njega. Držao je Wild u igri kroz slabi start u prvoj trećini obranivši svih devet udaraca, a u drugoj su bljeskom unutar dvije i pol minute domaćini osigurali pobjedu.

Carolina Hurricanesi još uvijek nemaju zabilježenu pobjedu ove sezone, a u Calgaryju su stradali bez ispaljenog metka. Jonas Hiller je zaustavio svih 16 pokušaja koliko su uspjeli stvoriti, a trojica igrača Flamesa su upisala svoje prve golove.

James Neal polako izrasta u ulogu zbog koje je doveden u Nashville. Sinoć je svojim petim hat trickom karijere odveo Predatorse u pobjedu nad Chicagom zadavši im time prvi poraz u regularnom dijelu ove sezone. Pekka Rinne odradio je svoj dio posla zaustavivši 30 od 32 udarca.

Pittsburgh je dan nakon poraza na domaćem ledu od Flyersa došao u goste svojim drugim rivalima, Detroit Red Wingsima. Momčad je ispred novog vratara Thomasa Greissa odigrala svoju tipičnu utakmicu u kojoj su pred kraj utakmice doživjeli raspad sistema i izrazito dobrim Wingsima na pladnju dali priliku koju ovi nisu propustili. S dva gola unutar dvije minute, a zadnji je pao 39 sekundi do isteka vremena, domaćini Joe Louis Arene su osigurali bod, a u produžetku, ponovno na kraju, je Justin Abdelkader odlično iskoristio inertnost obrane Pensa te uzeo i drugi bod. Wingsi su zadržali najbolji penalty kill lige sa stopostotnom učinkovitošću.

U SAP Centru dvaput se preokretala utakmica, a čak trojica igrača zabila su po dva gola. Na samom kraju susreta, 21 sekundu prije isteka vremena Mark Letestu donio je gostima pobjedu.

NHL

Boston Bruins – New York Islanders 2:3 (0-1 Nielsen, 1-1 Lučić; 1-2 Okposo, 1-3 Clutterbuck; 2-3 Kelly)

Detroit Red Wings – Pittsburgh Penguins 4:3 OT (0-1 Dupuis, 0-2 Maata, 1-2 Kronwall; 1-3 Kunitz; 2-3 Zetterberg, 3-3 Kronwall; 4-3 Abdelkader)

St. Louis Blues – Vancouver Canucks 4:1 (0-1 Higgins; 1-1 PPG Shattenkirk; 1-2 Bonino, 1-3 PPG Vey, 1-4 EN Hansen)

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 3:2 (0-1 Smith, 1-1 Neal; 2-1 Neal; 3-1 Neal, 3-2 Shaw)

Minnesota Wild – Arizona Coyotes 2:0 (; 1-0 Coyle, 2-0 Pominville;)

Calgary Flames – Carolina Hurricanes 5:0 (1-0 Wideman; 2-0 Stajan, 3-0 Monahan; 4-0 Monahan, 5-0 Bouma)

Los Angeles Kings – Buffalo Sabres 2:0 (1-0 PPG Carter; 2-0 PPG Kopitar;)

San Jose Sharks – Columbus Blue Jackets 4:5 (1-0 Burish, 2-0 PPG Pavelski; 2-1 Johansen, 2-2 SHG Letestu, 2-3 Johansen; 3-3 Pavelski, 4-3 Couture, 4-4 PPG Foligno, 4-5 Letestu)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!