Rukomet

Vujović uoči Radničkog: "Tko se bude štedio na ovakvim utakmicama, neće igrati Ligu prvaka"

Sportnet • petak, 24.10.2014.
Vujović uoči Radničkog: "Tko se bude štedio na ovakvim utakmicama, neće igrati Ligu prvaka"
Foto: Davor Sajko

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je sedmog kola SEHA Gazprom South Stream lige u kojemu u subotu, 25. listopada dočekuju viceprvake Srbije Radnički iz Kragujevca. Dvoboj hrvatskog i srpskog kluba uz besplatan ulaz na rasporedu je u Kutiji šibica s početkom u 18.00 sati...

Dan uoči susreta na prigodnoj konferenciji za medije utakmicu su najavili trener Prvog plinarskog društva Zagreb Veselin Vujović i vratar Ivan Stevanović.

"S obzirom na veliki broj ozlijeđenih igrača ova nam utakmica dolazi u dosta nezgodnom trenutku. Iskreno, svi jedva čekamo da nastupi reprezentativna stanka jer nam je potrebna konsolidacija, odnosno mentalni i fizički oporavak od izuzetnih napora koji su za nama", kazao je u uvodu trener Prvog plinarskog društva Zagreb Veselin Vujović, te se potom osvrnuo na predstojećeg protivnika.

"Radnički je izuzetno nezgodna ekipa s nekoliko vrlo kvalitetnih i iskusnih pojedinaca. U prvom redu to je moćni kružni napadač Crne Gore Nemanja Grbović, iskusni srednji vanjski Ivan Šmigić koji je ranije u karijeri branio boje rumunjskih, makedonskih i španjolskih klubova, pa potom bivši srednji vanjski Crvene zvezde Nenad Pralica. To su svakako nositelji igre Radničkog. Njihov trener Nedeljko Vučković preferira čvrstu igru u obrani, a 33 gola koja su zabili jednom Vardaru dovoljno govore o tome kako je riječ o trkački i golgeterski vrlo potentnoj ekipi", dodao je Vujović, te potom nastavio:

"Mi bi morali malo početi mijenjati naš mentalni sklop i pristup utakmicama. Ne smijemo niti gubiti niti pobjeđivati utakmice prije nego li iste uopće započnu. Dosta je bilo pristupa da se protiv uvjetno rečeno jačih ekipa unaprijed predamo ili još gore da protiv uvjetno rečeno slabijih momčadi unaprijed upišemo bodove. Ne želim više ni čuti za biranje utakmica. Moja filozofija je da igrači koji se štede na utakmicama kao što je ova s Radničkim neće dobiti priliku igrati na utakmicama Lige prvaka. Ne volim igrače koji biraju utakmice i podcjenjuju protivnike. To je jedna loša navika kod dijela mojih igrača koju ću itekako iskorijeniti. Tko misli birati utakmice neka bude siguran da neće igrati uopće", zaključio je trener Vujović.

Trener Vujović u utakmici s Radničkim neće moći računati na ozlijeđene kapetana Zlatka Horvata (slomljena peta metakarpalna kost desne šake), dokapetana Josipa Valčića (ruptura aduktora lijeve natkoljenice) i Stipu Mandalinića (puknuće križnih ligamenata). Vratar Ivan Stevanović ozlijeđenim i bolesnim suigračima zaželio je što brži oporavak, a one zdrave i spremne pozvao je da skupe glave i zajedničkim snagama jednom dobrom partijom protiv Radničkog zaključe uvodni dio sezone.

"Ove ozljede su nas dosta poremetile jer ipak se tu radi o naša dva ključna igrača, kapetanu Horvatu i dokapetanu i organizatoru igre Josipu Valčiću. Što je tu je, na nama koji smo zdravi je da preuzmemo teret i da upišemo nove bodove protiv vrlo kvalitetnog protivnika. Obrana nam je od dolaska trenera Vujovića bila forte i očekujem da i sutra nastavimo u tom ritmu. Mislim da je ključno za sutrašnju pobjedu da u utakmicu uđemo maksimalno, te da već na samom početku pokažemo tko je gazda u našoj dvorani. Respektiramo Radnički, ali ništa osim pobjede za nas ne dolazi u obzir. Ponavljam bitno je odigrati čvrsto u obrani, te pokušati zabiti što više lakih golova. Nadam se i vjerujem kako imamo snage da prije reprezentativne stanke upišemo još jednu pobjedu", zaključio je vratar Prvog plinarskog društva Zagreb Ivan Stevanović.

Utakmica sedmog kola SEHA Gazprom South Stream lige na rasporedu je u subotu, 25. listopada s početkom u 18.00 sati u Kutiji šibica. Ulaz je slobodan.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Balthazar24.10.2014. u 15:05
    Komentar se ne tiče ovoga, ali negdje moram napisati. Jučer je odigran najveći derbi našeg ženskog rukometa i do sada o tome ni riječi na Sportnetu. Mislim da to nije OK.
    Balthazar