Tenis

Halep pogurala Williams među četiri najbolje, Šarapova ostala bez plasmana u polufinale

Davor Kovačević • petak, 24.10.2014.
Halep pogurala Williams među četiri najbolje, Šarapova ostala bez plasmana u polufinale
Foto: EPA

Razvojem događaja posljednjeg dana dvoboja po skupinama najzadovoljnije mogu biti Serena Williams i Agnieszka Radwanska. Amerikanka je svoj dio posla obavila još jučer uvjerljivom pobjedom nad Bouchard, a za prolaz u polufinale trebao joj je barem jedan set Simone Halep u meču s Anom Ivanović do kojeg je Rumunjka i došla. Šarapova je propustila veliku priliku u meču s Radwanskom koja, pak, svoj prolaz može zahvaliti Dankinji Wozniacki.

Uzbudljivo je bilo posljednjeg dana natjecanja po skupinama na završnom Mastersu za žene u Singapuru, što zbog brojnih kalkulacija, što zbog kvalitetnih mečeva.

Novi maraton, ujedno i prvi meč dana, izrežirala je Marija Šarapova koja će teško biti sretna zbog prve pobjede u Singapuru. Naime, kako bi uz uvodna dva poraza sačuvala ikakve šanse za prolazak u polufinale, Ruskinja je trebala pobjedu u dva seta protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske i bila je vrlo blizu tome. Povela je sa 7:5, 5:1 i pritom imala tri meč lopte koje nije iskoristila, a borbena Radwanska odvela je drugi set u tie-break iz kojeg je proizašla kao pobjednica i to je bio znak da je Ruskinja ostala bez ikakvih šansi. Ipak, svaka pobjeda se vrednuje što novčano, što bodovno tako da je Šarapova zapela u trećem setu kojeg je i osvojila i tako poslije više od tri sata igre stigla do pirove pobjede.

Takav rasplet događaja ponudio je šansu Petri Kvitovoj koju je bilo kakva pobjeda vodila među četiri najbolje, ali Caroline Wozniacki, koja je tada već bila sigurna za prolazak dalje, nije “tankirala“, već je odigrala maksimalno profesionalno i u dva glatka seta protiv indisponirane Čehinje odvela Radwansku do polufinala.

Kao i Kvitovoj, u drugoj skupini jučerašnja uvjerljiva pobjede Serene Williams značila je za Anu Ivanović da protiv Simone Halep mora ostvariti pobjedu u dva seta. Rumunjka je svoj posao obavila ranije i danas je mogla kalkulirati što bi za Serenu, kojoj je bio potreban jedan set rumunjske tenisačice, značio i oproštaj.

Kada je Halep u prvom setu povela s 5:2 uz dvostruki break, činilo se da je „odradila“ svoj dio posla za Amerikanku, no Ivanović se nije htjela tek tako predati, osvojila je prvi set kroz tie-break, no sve je upropastila u drugom što je značio i njezin oproštaj od svih nadanja. Kasnije je u trećem setu stigla do pobjede, ali koja, kao i u slučaju Šarapove, ima gorak okus.

U subotu su na rasporedu polufinala, a tamo će polufinala činiti susreti neporažene Caroline Wozniacki i Serene Williams te Simone Halep i Agnieszke Radwanske.

WTA Masters, Bijela skupina:
Marija Šarapova (Rusija) – Agnieszka Radwanska (Poljska) 7:5, 6:7(4), 6:2
Caroline Wozniacki (Danska) – Petra Kvitova (Češka) 6:2, 6:3

Redoslijed:
1. Caroline Wozniacki 3-0, 6:1
2. Agnieszka Radwanska 1-2, 3:4
3. Marija Šarapova 1-2, 3:5
4. Petra Kvitova 1-2, 2:4

WTA Masters, Crvena skupina:
Ana Ivanović (Srbija) – Simona Halep (Rumunjska) 7:6(7), 3:6, 6:3

Redoslijed:
1. Simona Halep 2-1, 5:2
2. Serena Williams 2-1, 4:2
3. Ana Ivanović 2-1, 4:3
4. Eugenie Bouchard 0-3, 0:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.10.2014. u 19:08
    Glupa Rumunjka...em sto je pogurala serenu, em sto se zadrzala vise od 2 sata na terenu, em nije ni pobijedila..kostat ce je ovaj set
    Obrisan korisnik
  • teniosac24.10.2014. u 18:42
    i opet bude Serena osvojila..
    teniosac