Nogomet

Celtic ništa ne uzima zdravo za gotovo: "Kao momčad, vidno se poboljšavamo"

Sportnet • petak, 24.10.2014.
Celtic ništa ne uzima zdravo za gotovo: "Kao momčad, vidno se poboljšavamo"
Foto: EPA

U Dinamovoj skupini D tijekom večernjih sati četvrtka snage su odmjerili Celtic i rumunjska Astra.

Domaćini su upisali pobjedu 2:1 uz pogotke Šćepovića i Johansena dok je gol za goste postigao Enache. Škotski velikan je na vrhu tablice bodovno izjednačen s Red Bullom, no Austrijanci su lider skupine zbog bolje gol-razlike. Trećeplasirani hrvatski predstavnik Dinamo za Celticom zaostaje osjetna četiri boda, a Astra je uvjerljivo posljednja sa svim porazima.

Stefan Šćepović, povremeni srpski reprezentativac i strijelac prvog pogotka na utakmici imao je razloga za zadovoljstvo poslije utakmice: "Ostvarenje pobjede je najvažnije, ali postizanje gola je važno za moje samopouzdanje. Imao sam još nekoliko prilika, ali za napadača je najbitnije permanentno pokušavati. Naporno sam radio, zabio sam gol i sada na kontu imamo sedam od devet mogućih bodova u svojoj skupini. Mislim da igramo sve bolje i kao momčad se vidno poboljšavamo".

Trener Celtica, Norvežanin Ronny Deila dijelio je zadovoljstvo s napadačem pristiglim u rujnu iz Sporting Gijona: "Nadao sam se da je utakmica gotova pri rezultatu 2:0 i vrlo sam sretan s tri osvojena boda. Ponudili smo im prilike s našim nesigurnim dodavanjima i tijekom perioda kada smo imali previše dodira s loptom. Ostavio sam Šćepovića u igri jer je ulazio u prilike. Zaslužio je postići gol i radostan sam zbog njega. Nikada ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Pred nama su u nastavku natjecanja doista teške utakmice”.

Nakon utakmice zadovoljan s ishodom susreta nije mogao biti ukrajinski stručnjak na klupi Rumunja Oleh Protasov: "Možda bi remi bio pravedan rezultat. Nisam dugo s ovom momčadi i pokušavam dovesti reda u nju. Imamo vrlo dobre veznjake koji mogu kreirati prilike, ali zbog nedovoljno dobrih napadača nismo uspjeli ostvariti bolji rezultat. Nemamo pritiska pred domaću utakmicu s Celticom. Pokušat ćemo pobijediti".

U sljedećem kolu za dva tjedna, Crni vragovi dočekuju Kelte u Giurgiuu na stadionu Marin Anastasovici.

Hrvoje Ožanić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!