Tenis

Federer o Nadalovom porazu: "Svaka čast Ćoriću, ali nikada nisam vidio tako slabog Nadala"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.10.2014.
Federer o Nadalovom porazu: "Svaka čast Ćoriću, ali nikada nisam vidio tako slabog Nadala"
Foto: EPA

Pobjeda Borne Ćorića nad Rafaelom Nadalom jedna je od glavnih priča prošlog tjedna, a svoje mišljenje o tome dao je i Roger Federer. Švicarac je vrlo iznenađen i tvrdi da je ovo najlošiji meč Nadala koji je imao prilike gledati...

Borna Ćorić upisao je u Baselu najveću pobjedu u svojoj karijeri svladavši nekadašnjeg svjetskog broja jedan Rafaela Nadala. Turnir je na kraju osvojio domaći ljubimac i dečko iz Basela, Roger Federer, koji se nije mogao načuditi Nadalovom porazu.

"Nitko nije očekivao Rafin poraz protiv Ćorića, bio sam jako iznenađen. Nadal ne bi smio biti poražen od igrača kojeg nikada nisam gledao, nije to bio Nadal kakvog poznajemo", smatra Federer.

Iako je Nadal izgubio prvi set protiv Ćorića, Federer nije odmah krenuo na zagrijavanje očekujući produženje meča, međutim Ćorić je završio posao u dva seta.

"Ne želim ništa oduzimati Ćoriću, napravio je fantastičan posao. Međutim nikada ranije nisam vidio ovako slabog Nadala. Ne razumijem zašto je Rafa igrao, nikada ne bih napravio takvo što. Igrao je u Šangaju u bolovima pod antibioticima, zatim je napravio istu stvar i ovdje te mora na operaciju koja mu završava sezonu. Samo on zna kako se osjeća", dodao je Federer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2014. u 16:59
    Ulaskom u Top 100 sa 17 godina Ćorić je napravio nešto što nije pošlo za rukom današnjim teniskim velikanima poput Rogera Federera, Novaka Đokovića ili Andyja Murrayja. "Nije mi to od prevelikog značaja. Gledam sebe, ne gledam statistike i što je Federer napravio u mojim godinama. Ja sam Borna... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • raz_bojnik27.10.2014. u 14:14
    nadal je igrao zbog garancije od milijun eura, to je njemu važnije od zdravlja, a zove se pohlepa
    raz_bojnik
  • Obrisan korisnik27.10.2014. u 12:20
    Da se Nadal zajebava sa zdravljem stoji, ali zajebava se od sitnih 20-ih (koljena). Ne treba umanjivati Čorićevu pobjedu. Dečko ima 17 godina a Nadal je ipak Nadal, treba ga i ovakvog dobiti. Ima ih koji bi se usrali samo zbog imena.
    Obrisan korisnik