Zimski sportovi

Video: Oilersima četvrta pobjeda u nizu, Rangersi čudesno preokrenuli utakmicu

Željka Jurkas • utorak, 28.10.2014.
Video: Oilersima četvrta pobjeda u nizu, Rangersi čudesno preokrenuli utakmicu
Foto: EPA

Malo je reći da su dva susreta NHL-a u ponedjeljak navečer završila u nevjerici. Edmonton Oilersi su u potpunosti zatvorili Canadiense, a Rangersi su u velikom preokretu ostavili bodove u MSG-u...

Wild je s dvije pobjede u zadnje dvije utakmice došao u MSG gdje su se Rangersi oporavljali od poraza od Montreala. Nakon prve trećine bez pogodaka i s isključenjem Chrisa Kreidera nakon udarca na Jonasu Brodinu (koji se sredinom druge trećine vratio na led), Minnesota je u drugoj trećini, unatoč izostanku Zacha Parisea (udarac palice u lice, vratio se na led pred kraj druge trećine) i Erica Haule (isključenje Johna Moora zbog udarca laktom; nije se vratio na led) stvorila vodstvo od tri gola nadpucavši Ragse ukupno 24:8. No, u zadnjoj trećini kao da posve nova momčad domaćina izlazi na led, prvi gol pada već u trećoj minuti, pobjednički Matsa Zuccarella tri minute prije isteka vremena, a New York upućuje 12 udaraca na vrata Darcyja Kuempera, duplo više od gostiju.

Najbolja momčad Istoka bila je gostovanju u Edmontonu kojima je nakon lošeg starta krenulo taman s momčadima iz suprotne konferencije. Habsi su bili u potrazi za petom, a domaćini četvrtom pobjedom u nizu. U utakmici koja je bila puno bliža nego što to rezultat sugerira, Ben Scrivens donio je prevagu i zaključavši vrata po prvi puta ove sezone zaustavio Montrealov pohod izjednačivši ih na čelu lige s Anaheimom. Benoit Pouliot postigao je svoj prvi gol sezone na samom kraju prve trećine.

NHL

New York Rangers – Minnesota Wild 5:4 (; 0-1 Prosser, 0-2 Cooke, 0-3 Pominville; 1-3 Klein, 2-3 Nash, 2-4 Zucker, 3-4 Brassard, 4-4 Duclair, 5-4 Zuccarello)

Edmonton Oilers – Montreal Canadiens 3:0 (1-0 Pouliot; 2-0 Jakupov; 3-0 EN Hall)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!