Košarka

Raspoloženi Simon predvodio Lokomotiv u demoliranju PAOK-a

Davor Kovačević • utorak, 28.10.2014.
Raspoloženi Simon predvodio Lokomotiv u demoliranju PAOK-a

Treće kolo Eurokupa otvoreno je susretom Lokomotiv Kubana i PAOK-a koji neće po dobrom pamtiti gostovanje u Rusiji u kojoj su ostali zaleđeni na -41. U drugom susretu večeri Strasbourg je zadržao pobjednički niz i u Italiji svladao Reggio Emiliju sa 66:59.

Još uvijek ove sezone neporaženi PAOK trebao je biti pravi test za Lokomotiv iz Kubana, no taj se susret poslije uvodnih deset minuta pretvorio u lakši trening ruskog predstavnika.

Za ovu utakmicu Lokomotiv je bio oslabljen za neigranje Delaneyja i Kalnietisa, no to se uopće nije pokazalo hendikepom za Ruse. Prvu četvrtinu su se Grci još nekako i držali,a onda je krenuo ruski uragan koji je u posljednjoj četvrtini došao i na +45, a na kraju se zaustavio na 87:46.

Najbolji pojedinci u redovima domaćina bili su Krunoslav Simon i Grigorjev koji su ubacili 15 poena, a Brown je postigao jedan manje. Za PAOK je 12 poena skupio Vaughn, a 11 Kakaroudis.

“Pokazali smo dosta respekta prema protivniku i odmah od starta smo igrali čvrstu obranu. Konačan rezultat dovoljno govori o našem pristupu. PAOK je bio kompetitivan samo u prvoj četvrtini kada je pogodio nekoliko šuteva, ali već u drugoj četvrtini smo osjetili da je utakmica potpuno na našoj strani“, rekao je hrvatski internacionalac nakon demonstriranja Lokomotivove snage.

Francuski Strasborug nastavio je nizati odlične rezultate u ovoj sezoni. U francuskom su prvenstvu u pet kola na stopostotnom učinku, a na tome su ostali i u Eurokupu nakon gostovanja u Italiji.

Reggio Emilia je proteklog vikenda izborila gostujuću pobjedu nad Vareseom i to nakon dodatnih 15 minuta. Neplanirane minute očito su su utjecale na košarkaše talijanske ekipe koja je ovim porazom prekinula svoj niz pobjeda na domaćem terenu koji se zaustavio na brojci deset.

Poslije koševima ne previše bogate prve četvrtine, domaćini su pustili ruku u sljedećih deset minuta i na odmor otišli s 32:25. Francuzi su serijom 9-1 prešli u vodstvo, a izjednačenost je potrajala do posljednje tri minute u koje se ušlo s 58:57 u korist Strasbourga. Nervoza se uvukla u redove Reggio Emilije, do posljednjih sekundi su ostali bez ubačaja i to je bilo dovoljno Francuzima da naprave ključan korak ka pobjedi .

Ali Traore je predvodio pobjedničku momčad sa 16 poena, Topuane je dodao 13, Howard 11 i Campbell deset. Kod domaćina vrijedi izdvojiti Kaukenasovih 13 te Cincarinijevih 12 koševa.

Eurokup, treće kolo:
Lokomotiv Kuban – PAOK 87:46
Reggio Emillia – Strasbourg 59:66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!