Zimski sportovi

Video: Wild i Penguinsi preokrenuli, Canesi i dalje bez pobjede

Željka Jurkas • srijeda, 29.10.2014.
Video: Wild i Penguinsi preokrenuli, Canesi i dalje bez pobjede
Foto: EPA

U mnoštvu akcije od čak dvanaest susreta dvije utakmice su otišle u produžetak, dvije u ispucavanje kaznenih udaraca, dva vratara su zaključala svoja vrata, dva igrača su postigla svoje prve hat trickove u NHL-u, dvije momčadi su u zadnjoj trećini preokrenule rezultat, Jetsi su slavili u Nassau Coliseumu, Columbus stavio još igrača na listu ozlijeđenih, a Nucksi se lako obračunali s Canesima...

Minnesota Wild je napravila Bostonu ono što su njima Rangersi napravili večer prije. Doduše s manjim brojem golova i prva zvijezda utakmice je bila iz redova domaćina. Seth Griffith je zabio dvaput, a Tuukka Rask se suočio sa 42 udarca s kojima je Wild nastavio ovosezonsku tradiciju nadpucavanja protivnika.

Penguinsi su druga momčad koja je preokrenula utakmicu sa čak pet uzastopnih pogodaka otjeravši pritom Coryja Schneidera na klupu. Početničke greške Marc-Andre Fleuryja ispravio je napad, a svoju veliku grešku na početku druge trećine, poravnao je sam Jevgenij Malkin.

Nikita Kučerov pridonio je na veliki način visokoj pobjedi Tampe u susretu s Arizonom ostvarivši svoj prvi hat trick. Još jedan mladi ruski igrač zabio je tri pogotka. Vladimir Tarasenko odveo je Bluese do pobjede u produžetku utakmice u Dallasu.

Kingsi su bez Anžea Kopitara pali u produžetku susreta u Philadelphiji nakon izjednačene utakmice koja se lako mogla okrenuti na stranu gostiju. Brayden Schenn iskoristio je odbijanac vlastitog udarca prema Jonathanu Quicku, nakon što je sam napravio prodor ukravši pak Jakeu Muzzinu na plavoj.

Najzaposleniji igrač u susretu Flamesa i Habsa bio je Carey Price s 37 obrana nakon kojih je skinuo sva tri pokušaja iz kaznenih udaraca domaćina. U sličnoj situaciji našli su se vratari u susretu Avsa i Sharksa u Denveru. Semjon Varlamov je još jednom stavio kompletnu obranu domaćina na svoja leđa te se suočio s 51 udarcem. U obrani kaznenih udaraca ipak je od njega bio bolji Antti Niemi (31 obrana) koji je zaustavio oba igrača Colorada.

Ryan Miller upisao je svoju 300. pobjedu u NHL-u, a shutout mu je pokvario Jiri Tlusty devet minuta prije isteka vremena.

Ducksi i Sharksi odigrali su još jedan čvrst i težak susret u kojem je prva greška bila i presudna. John Gibson zaradio je prvi shutout sezone s 38 obrana, a Scott Darling ostao je nemoćan u jedan-na-jedan situaciji s Devante Smith-Pellyjem koji je odlično iskoristio svoju brzinu i kaznio grešku Hawksa pri powerplayju.

Sa svega deset udaraca na njegova vrata Jonathan Bernier zatvorio je svoja vrata prvi puta ove sezone, a s druge strane leda Michael Neuvirth je s 33 obrane spasio Buffalo od još većeg potopa u Torontu.

Ottawa je došla u goste ozlijeđenom Columbusu, a nakon susreta domaćini su pridodali još dvojicu igrača svojoj ionako prepunoj listi ozlijeđenih. James Wisniewski je slomio prst, a Artem Anisimov je sredinom druge trećine izašao s leda s ozljedom gornjeg dijela tijela. Nakon izjednačene druge trećine, gosti su triput prošli Curtisa McElhinneyja i uzeli oba boda.

New York Islandersi su imali odličan start u utakmicu, ali Jetsi su ih uspjeli dovesti na svoju razinu i kasnim startom odnosno naletom u zadnjoj trećini uzeli oba boda.

NHL

Boston Bruins – Minnesota Wild 3:4 (0-1 Niederreiter, 1-1 Griffith; 2-1 Griffith, 3-1 PPG Lučić; 3-2 Parise, 3-3 Fontaine, 3-4 Scandella)

New York Islanders – Winnipeg Jets 3:4 (1-0 PPG Nelson; 1-1 PPG Ladd, 1-2 PPG Postma, 1-3 Trouba, 2-3 PPG Tavares, 3-3 Grabovski; 3-4 Ladd)

Philadelphia Flyers – Los Angeles Kings 3:2 OT (1-0 Raffl, 1-1 SHG Toffoli, 2-1 VandeVelde;; 2-2 Richards; 3-2 Schenn)

Pittsburgh Penguins – New Jersey Devils 8:3 (0-1 Zubrus, 1-1 Comeau; 1-2 SHG Josefson, 1-3 Ruutu, 2-3 PPG Malkin, 3-3 Hornqvist, 4-3 Adams, 5-3 Crosby; 6-3 Dupuis, 7-3 PPG Downie, 8-3 Crosby)

Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators 2:5 (1-0 PPG Savard, 1-1 PPG MacArthur; 1-2 Smith, 2-2 Atkinson; 2-3 Karlsson, 2-4 PPG Chiasson, 2-5 MacArthur)

Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres 4:0 (; 1-0 PPG Bozak; 2-0 Kessel, 3-0 van Riemsdyk, 4-0 Gardiner)

Tampa Bay Lightning – Arizona Coyotes 7:3 (1-0 Kučerov, 2-0 Filppula; 3-0 Kučerov, 3-1 Doan, 4-1 Boyle, 4-2 Erat; 5-2 Kučerov, 6-2 Boyle, 6-3 Crombeen, 7-3 PPG Carle)

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 0:1 (;; 0-1 SHG Smith-Pelly)

Dallas Stars – St. Louis Blues 3:4 OT (1-0 Oleksiak, 1-1 Tarasenko; 2-1 Seguin, 2-2 Lehtera; 3-2 PPG Daley, 3-3 Tarasenko; 3-4 PPG Tarasenko)

Colorado Avalanche – San Jose Sharks 2:3 SO (0-1 Burns; 1-1 SHG Tanguay; 2-1 Landeskog, 2-2 Couture;; 2-3 Pavelski)

Calgary Flames – Monreal Canadiens 1:2 SO (; 1-0 Giordano, 1-1 Gilbert;;; 1-2 Parenteau)

Vancouver Canucks – Carolina Hurricanes 4:1 (1-0 Richardson; 2-0 PPG Vey, 3-0 Hansen; 3-1 Tlusty, 4-1 EN Richardson)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!