Tenis

Borna Ćorić: "Mi Hrvati volimo raditi, nismo razmaženi i vrlo smo motivirani"

Branimir Korać • srijeda, 29.10.2014.
Borna Ćorić: "Mi Hrvati volimo raditi, nismo razmaženi i vrlo smo motivirani"
Foto: EPA

Pobjeda Borne Ćorića nad Rafaelom Nadalom odjeknula je cijelim svijetom i mladi hrvatski tenisač potpuno je skrenuo pozornost na sebe. U kratkom razgovoru za službenu stranicu Wimbledona, Ćorić je progovorio o svojim ciljevima, odnosu s Čilićem i Ivaniševićem te igranju na travi...

Borna Ćorić nadolazeća je zvijezda svjetskog tenisa i predstavljen je u kratkom razgovoru za službenu stranicu Wimbledona. Ćorić je progovorio o svojem odnosu s Goranom Ivaniševićem i Marinom Čilićem koji mu dosta pomažu savjetima.

"Obojica su sjajni dečki i s njima puno razgovaram. Posebno često s Goranom s kojim treniram u Zagrebu kada se pruži prilika za to. Marin mi je puno pomogao svojim savjetima nakon osvajanja US Opena. Na žalost ne provodimo previše vremena zajedno jer imamo drugačije rasporede i turnire, ali kada god je moguće družimo se i zajedno treniramo", kaže Ćorić.

Ćorić tvrdi kako mu je igra slična Đokovićevoj, a smatra kako Hrvatska ima puno kvalitetnih igrača jer Hrvati vole raditi i na terenu su jako motivirani.

"Mislim da je moja igra dosta slična Đokovićevoj, dobro se krećem, ne radim previše pogrešaka, borac sam, a bekhend mi je najjači udarac. Moram još raditi na servisu i voleju. Hrvatska ima puno kvalitetnih igrača, nemamo baš najbolje uvjete za rad, ali volimo raditi, nismo razmaženi i vrlo smo motivirani."

"Na početku godine cilj mi je bio ući među 200, a kada sam to ostvario, nisam se time zadovoljio i htio sam više. Što se tiče igre na travi, mislim da moj način igre baš i nije najbolji za ovu podlogu. Još uvijek se ne krećem najbolje na travnatoj podlozi, ali sam siguran da će se to promijeniti s količinom treninga", dodao je Ćorić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10829.10.2014. u 23:39
    Čudan naslov, jer Borna nije to rekao za sve Hrvate nego za mlade tenisače. A da imamo svakakvih „socijalnih parazita" je nedvojbeno (samo spominjem neke lažne ratne invalide).
    narada108