Zimski sportovi

Video: Većina momčadi odmarala, pobjede upisali Wingsi i Predatorsi

Željka Jurkas • četvrtak, 30.10.2014.
Video: Većina momčadi odmarala, pobjede upisali Wingsi i Predatorsi

U dva susreta odigrana u srijedu navečer u NHL-u gosti su odnijeli obje pobjede. Predatorsi su lako pobijedili u Edmontonu, a Detroit s odličnom završnicom u Washingtonu...

Slomljeni nos, poništeni gol i peta utakmica u nizu (najduže u NHL karijeri) da kapetan Capitalsa Alex Ovečkin nije upisao bod. Domaćini su bolje odigrali prvu trećinu; unatoč velikoj sreći, točnije pogrešci sudaca koji su poništili pogodak Luka Glendeninga i dosudili mu prekršaj; klizajući puno bolje od Wingsa, bez pogrešaka i zaustavivši ih na samo tri udarca na gol. Greške su počele u drugoj trećini kada je Gustav Nyquist iskoristio nemogućnost Marcusa Johanssona da primi pak. Domaćini su se vratili iz minusa i do kraja trećine preokrenuli rezultat. Jevgenij Kuznjecov zabio je svoj prvi gol sezone, a Troy Brouwer donio prednost u zadnjoj minuti. No, niz pogrešaka i puno bolja igra Detroita u završnici rezultirali su s još tri paka u vratima Bradena Holtbyja i nova dva boda na kontu Wingsa.

“Muke po Zapadu“ Edmonton Oilersa nastavile su se sinoć u Rexall Placeu. Nashville je došao u goste i (pre)lako uzeo oba boda. Sve je započeo Craig Smith, najprije golom koji je poništen, a kasnije, početkom druge trećine i prvim priznatim golom. Na samome kraju zabit će još jedan. Taylor Beck nadovezao se na prvi gol nakon minute i 26 sekundi, a kapetan Shea Weber opalio je svom snagom s plave na samom startu zadnje trećine. Ben Scrivens (.886%), osim što nije baš vidio pak, nije imao šanse obraniti taj udarac. Taylor Hall uspio je smanjiti poraz svojim šestim pogotkom sezone.

NHL

Washington Capitals – Detroit Red Wings 2:4 (; 0-1 Nyquist, 1-1 PPG Kuznjecov, 2-1 Brouwer; 2-2 Abdelkader, 2-3 Abdelkader, 2-4 PPG Dacjuk)

Edmonton Oilers – Nashville Predators 1:4 (; 0-1 Smith, 0-2 Beck; 0-3 Weber, 1-3 Hall, 1-4 Smith)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!