Rukomet

Goluža: "Zadovoljan sam momcima, ali trebamo se još uigrati"

Iz Koprivnice:Danijela Lemaić • četvrtak, 30.10.2014.
Goluža: "Zadovoljan sam momcima, ali trebamo se još uigrati"
Foto: EPA

Hrvatska muška reprezentacija vrlo dobro je otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016., naime, u prepunoj dvorani u Koprivnici svladala je reprezentaciju Nizozemske 35:24. Netom nakon susreta susret su prokomentirali izbornici Joop Fiege i Slavko Goluža, kao i igrači Nicky Verjans i Ivan Slišković.

Hrvati su uvjerljivi bili na otvaranju europskih kvalifikacija, a u Koprivnici su stigli do pobjede nad Nizozemcima. Od prve minute dobro su krenuli hrvatski momci stoga gosti nisu imali prilike zaprijetiti domaćinima. Pred Hrvatskom je sada drugi susret kvalifikacija koji ih čeka već za tri dana kada će u Ankari snage odmjeriti s Turskom.

Nizozemski izbornik Joop Fiege nakon susreta kratko je kazao: "Malo smo razočarani rezultatom, no znali smo da će biti teško igrati ovdje. Hrvatska je jedna od najboljih momčadi na svijetu. Pet minuta prije kraja na minus šest bili smo sretni rezultatom, ali on se na kraju povećao. Za publiku je ovo bila odlična utakmica. Moramo se sada bolje pripremiti za Norvešku u sljedećoj utakmici."

"Želim čestitati Hrvatskoj na dobroj igri. Bilo je posebno igrati protiv ovako dobre ekipe. Želimo napraviti nešto s našom reprezentacijom tako da smo se borili, ali imali smo dvije crne rupe u kojima smo primili previše golova, posebice pred kraj susreta. Pred nama su teške utakmice, ona s Norveškom, ali i s Turskom", kratko je kazao Nizozemac Nicky Verjans.

Riječ je potom dobio izbornik hrvatske reprezentacije Slavko Goluža koji je rekao: "Čestitam igračima na pobjedi i prikazanoj igri, kao i protivniku na fer i korektnoj igri. Posebno čestitke publici u Koprivnici koja je došla u velikom broju bodriti ove momke. Prvi smo puta ovdje, iako je Koprivnica rukometni grad, i presretni smo kako nas je publika dočekala ovdje, ali i u Đurđevcu."

"Trebamo biti realni, od početka smo znali da smo favoriti. Od dečkiju sam tražio ozbiljnost jer znate da nemamo mnogo vremena te da smo imali samo dva treninga. Vidi se da nam nedostaje malo uigranosti, no mnogo sam toga vidio i drago mi je da je bilo dobrih poteza koji su razveselili publiku u Koprivnici", osvrnuo se na susret s Nizozemskom hrvatski strateg.

Hrvatsku sada čeka drugi susret kvalifikacija u sklopu kojeg će zaigrati s Turskom, a sam susret najavio je izbornik Goluža: "Mi se sada moramo pripremiti za Tursku koja će biti sasvim nešto drugo. Znamo kakvi su Turci, mnogo ulažu u rukomet, fanatici su i čeka nas paklena atmosfera. Mi ćemo odigrati najbolje što možemo. Mnogo sam rotirao protiv Nizozemske, no jako dobro smo odradili ova dva, tri treninga i rotacijom ćemo doći do svježine jer je pred nama dug put."

"Bilo je dobrih stvari, ali bilo je i onih na kojima moramo poraditi, a to je sve plod neuigranosti. U dva treninga nismo mogli sve posložiti. Ono što me najviše zanimalo bila je obrana. Kod mene igra ekipa i tako će i dalje ostati. Individualne akcije me ne zanimaju. Želim da igrača u priliku dovede naša igra i da u njoj sudjeluje cijela ekipa. Pojedinci nam dugo vremena nisu igrali kod kuće, a Čupić je jedva čekao da igra pred domaćom publikom. Srce je povuklo momke. Zadovoljan sam kolektivom, a ne pojedincem", za kraj je istaknuo Goluža.

Lijevi vanjski hrvatske reprezentacije koji je suparničku mrežu zatresao šest puta izjavio je "Čestitao bih ekipi Nizozemske na fer i korektnoj borbi, a svojoj ekipi na pobjedi, ali i publici koja je bila sjajna. Dali smo sve od sebe, igrali smo kao jedan, bilo je dobrih i loših stvari, malo neuigranosti, ali ispalo je dobro. Pred nama je da se dalje borimo jer slijedi Turska."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2014. u 02:06
    Slavko Goluža koji je rekao: "Čestitam igračima na pobjedi i prikazanoj igri, kao i protivniku na fer i korektnoj igri. Lijevi vanjski hrvatske reprezentacije koji je suparničku mrežu zatresao šest puta izjavio je "Čestitao bih ekipi Nizozemske na fer i korektnoj borbi.... inteligencija... [više na forumu]
    Obrisan korisnik