Tenis

Murray ispunio misiju, Federer i Đoković i dalje u borbi za “jedinicu“

Davor Kovačević • petak, 31.10.2014.
Murray ispunio misiju, Federer i Đoković i dalje u borbi za “jedinicu“
Foto: EPA

Osmina finala pariškog Mastersa prošla je bez značajnijih iznenađenja. Andy Murray je osigurao svoju kartu za London, što trebaju potvrditi Nishikori, Berdych i Ferrer, a Federer i Đoković rutinski su riješili svoje prepreke.

Šesti uzastopni tjedan akcije dalo je rezultata za Andyja Murrayja koji je ispunio svoj cilj. Britanac je u osmini finala uvjerljivo svladao Grigora Dimitrova, jednog od njegovih konkurenata, i uz Federera, Đokovića, Wawrinku i Čilića postao peti tenisač koji je osigurao nastup u Londonu.

Na jednu pobjede od matematičkog osiguranja završnog Mastersa stigli su Japanac Kei Nishikori i Tomaš Berdych. Japanac je u tri seta svladao domaću uzdanicu Jo-Wilfrieda Tsongu, dok je Berdych u dva seta bio uvjerljiv protiv Feliciana Lopeza.

Uz Japanca i Čeha za preostalo mjesto najbolje kotira David Ferrer. On je svega tri gema prepustio sunarodnjaku Fernandu Verdascu te mu je za siguran plasman u London potrebno finale u Bercyju, ali i ako ne stigne do svog trećeg uzastopnog pariškog finala, teško će ostati bez karte za London. Naime, četvrtom preostalom aspirantu na to mjesto, Milošu Raoniću, koji je bio bolji od Bautiste-Aguta potrebna je pariška titula, no teško je za će očekivati da će Kanađanin stići do svoje prve Masters titule, tim više što ga u četvrtfinalu čega ogled s Rogerom Federerom.

Švicarac je, pak, zaustavio niz francuske senzacije, Lucasa Pouillea. Iako je Federer bio nedodirljiv na svom servisu, Pouille se nije osramotio, dapače odigrao je kvalitetan meč i zadržao Švicarca 75 minuta na terenu.

Drugi Švicarac, Stanislas Wawrinka, nastavio je s lošim rezultatima u drugom dijelu sezone. U Parizu je ostvario prvu pobjedu još od US Opena, ali za Grand Slama pobjednika ni jedna Top 10 pobjeda još od Monte Carla u kojem je trijumfirao govori nešto o formi drugog švicarskog reketa. Protiv Kevina Andersona je u odlučujućem setu imao servis za meč i 30-0, no uzvratio je Južnafrikanac i kroz tie-break se domogao četvrtfinala i ogleda s Berdychom.

Završni meč dana odigrali su Gael Monfils i Novak Đoković, a Srbin je s turnira ispratio i jedinog preostalog francuskog predstavnika koji se sad može posvetiti finalu Davis Cupa, dok je Đoković nastavio put prema obrani naslova i osiguranju “jedinice“ u utrci za London.

ATP Masters 1000, Pariz, osmina finala:
Tomaš Berdych (Češka, 5) – Feliciano Lopez (Španjolska, 12) 7:5, 6:1
Kevin Anderson (JAR, 14) – Stanislas Wawrinka (Švicarska, 3) 6:7(2), 7:5, 7:6(3)
David Ferrer (Španjolska, 4) – Fernando Verdasco (Španjolska) 6:1, 6:2
Andy Murray (Velika Britanija, 8) – Grigor Dimitrov (Bugarska, 9) 6:3, 6:3
Miloš Raonić (Kanada, 7) – Roberto Bautista-Agut (Španjolska, 11) 7:5, 7:6(7)
Kei Nishikori (Japan, 6) – Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 10) 6:1, 4:6, 6:4
Roger Federer (Švicarska, 2) – Lucas Pouille (Francuska, Q) 6:4, 6:4
Novak Đoković (Srbija, 1) – Gael Monfils (Francuska) 6:3, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2014. u 01:14
    Murrayeva misija je Biblijska misija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2014. u 00:31
    popularna njegova štakor-faca
    Obrisan korisnik