Nogomet

Video: Neočekivani poraz Šahtara, Srnin pogodak nije pomogao

Mihaela Bradovski • subota, 01.11.2014.
Video: Neočekivani poraz Šahtara, Srnin pogodak nije pomogao
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U 11. kolu ukrajinskog prvenstva Šahtar je neočekivano posrnuo u dvoboju protiv gradskog rivala Metalurga iz Donecka. U dvoboju koji je odlučen u posljednjih 20 minuta Metalurg je slavio 2:1...

Nakon odličnog starta u sezonu i šest pobjeda u šest kola, Šahtar je stigao do trećeg poraza u posljednja četiri kola. Nakon minimalnih poraza u susretima protiv kijevskog Dinama i Zorje, Šahtar je upisao poraz i u susretu protiv Metalurga.

Pobjednik je odlučen u posljednjih 20 minuta kada su postignuta sva tri pogotka. Metalurg je u samo dvije minute stigao do prednosti 2:0, Šahtar je uspio smanjiti, ali ne i preokrenuti rezultat.

Prvi pogodak pao je u 73. minuti, a strijelac je bio Mikola Morozjuk nakon što je Darijo Srna promašio ubačenu loptu, kasnije pokušao ispraviti pogrešku, ali nije uspio izbiti loptu s gol crte.

Dvije minute kasnije Đorđe Lazić primijetio je da je vratar Šahtara Pjatov napustio gol liniju, i lijepim udarcem ga prebacio za povećanje vodstva.

Sve što je Šahtar uspio napraviti bilo je smanjenje na 2:1 golom Srne s 15 metara nakon što se lopta odbijala u kaznenom prostoru.

Ukrajinsko prvenstvo, 11. kolo:
Metalurg Doneck - Šahtar Doneck 2:1

Ljestvica:
1. Dnipro 25
2. Dinamo Kijev 23
3. Šahtar 21
4. Olimpik 14
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!