Zimski sportovi

Video: Ducksi slavili u produžetku, Flamesi preokrenuli u zadnjoj trećini

Željka Jurkas • subota, 01.11.2014.
Video: Ducksi slavili u produžetku, Flamesi preokrenuli u zadnjoj trećini
Foto: EPA

U Noći vještica četiri susreta NHL-a odigrana su s polovičnim uspjehom domaćina. Neprepoznatljivi Kingsi, i jedva prepoznatljivi Starsi upisali su treći odnosno drugi poraz, ozlijeđeni Jacketsi upisali su četvrti poraz, a Flamesi su došli do pobjede...

Columbus je s nizom poraza izazvanih ponajviše ozljedama koje su pokosile momčad dočekao Toronto koji je dva sata prije susreta saznao da je Joffrey Lupul slomio ruku i da ga do daljnjega neće biti u sastavu. Phil Kessel doveo je Leafse u prednost i u skladu s ovosezonskom tradicijom, Toronto je došao do pobjede (u pet susreta u kojima se Kessel upisao u strijelce, Leafsi su odnijeli pobjedu). Sredinom zadnje trećine domaćini su vratili utakmicu na dva gola razlike, no Daniel Winnik zapečatio je pobjedu 50. golom u svojoj 500. utakmici u NHL-u.

Detroit Red Wingsi pomeli su Kingse u prvoj trećini i ostvarili prednost od četiri pogotka koju nisu ispuštali. Njihov powerplay koji se mučio ove sezone, proradio je odmah u prvoj prilici. Kingsi, kojima je ovo treća utakmica u gostima u četiri dana, i koji još uvijek nemaju trojicu igrača u postavi, tražili su svoju igru i u ostale dvije trećine dvaput prošli Jimmyja Howarda.

Corey Perry dvaput je utišao American Airlines Centar. Krajem druge trećine zabio je za vodstvo gostiju, a u produžetku asistirao Natu Thompsonu za konačnu pobjedu. Dallas je dosta lošom igrom uspio izjednačiti golom Antoina Roussela pred kraj zadnje trećine.

Calgary Flamesi su sa četvoricom ozlijeđenih dočekali prvu momčad divizije Central i u jakoj završnici triput prošli Pekka Rinnea unutar četiri minute na početku završne trećine. James Neal postigao je dva pogotka za goste, ali Jonas Hiller je obranio 13 od 14 udaraca u samoj završnici i osigurao bodove domaćinima.

NHL

Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs 1:4 (0-1 Kessel; 0-2 PPG Clarkson; 0-3 Kadri, 1-3 PPG Atkinson, 1-4 Winnik)

Detroit Red Wings – Los Angeles Kings 5:2 (1-0 PPG Nyquist, 2-0 Dacjuk, 3-0 PPG Nyquist, 4-0 Tatar; 1-4 Martinez; 2-4 SHG Toffoli, 2-5 EN Dacjuk)

Dallas Stars – Anaheim Ducks 1:2 OT (; 0-1 Perry; 1-1 Roussel; 1-2 Thompson)

Calgary Flames – Nashville Predtors 4:3 (; 1-0 PPG Monahan, 1-1 Smith, 1-2 Neal; 2-2 Hudler, 3-2 PPG Brodie, 4-2 Gaudreau, 4-3 PPG Neal)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!