Nogomet

Uspješni protivnici Rijeke i Dinama, Rumunji prekinuli veliki niz bez pobjeda

Davor Mikulić • subota, 01.11.2014.
Uspješni protivnici Rijeke i Dinama, Rumunji prekinuli veliki niz bez pobjeda
Foto: EPA

Subota je bila uspješna za pet od šest protivnika hrvatskih klubova u skupinama Europske lige. Astra je uspjela prekinuti veliki niz bez pobjede, a Standard i Celtic su i treću utakmicu zaredom ostali čiste mreže. Sutra je na rasporedu i Sevilla koja gostuje kod Athletic Bilbaa...

Celtic – Inverness 1:0

Sedmu prvenstvenu pobjedu ostvarili su nogometaši Celtica koji su na svom terenu minimalnim rezultatom bili bolji od Invernessa s kojim su se tako bodovno izjednačili i došli na dva boda zaostatka za prvoplasiranim Dundee Unitedom, ali s jednom utakmicom manje.

Mogli su domaći igrači do prednosti doći i u prvom dijelu susreta, no na odmor se otišlo bez rezultatskih promjena. U nastavku su zato bile dovoljne samo četiri minute igre kako bi Celtic došao u vodstvo preko Guidettija, što se kasnije pokazalo i konačnim rezultatom.

Standard Liege – Mechelen 2:0

Po jedan pogodak u svakom poluvremenu bio je dovoljan kako bi do pobjede stigao i Standard, već treće uzastopne u kojoj su mrežu očuvali netaknutom.

De Camargo je svojim pogotkom donio vodstvo u 20. minuti i to je bio rezultat koji se držao na semaforu do 50. minute. Na 2:0 je povisio M'Poku kada je uspio matirati gostujućeg vratara Biebauwa, te tako zaključio susret.

Standard će pokušati nastaviti svoj pozitivan niz u četvrtak kada je na rasporedu uzvratni susret sa Sevillom, ovaj put u gostima.

Salzburg – Admira 2:0

Pobjedu s istim rezultatom ostvarila je i momčad Salzburga koja je nova tri boda upisala protiv Admire, osmoplasirane momčadi Austrijske lige. Odmah na samom početku, već u trećoj minuti, pogodak je postigao Soriano koji je na taj način gostima uništio svaku nadu za eventualno iznenađenje.

Isti je igrač do pogotka došao i pet minuta prije kraja prvog dijela susreta kada je drugi put savladao vratara Leitnera. Nastavak utakmice nije donio nove promjene rezultata, iako su gosti od 65. minute imali deset igrača na terenu. Zbog izravnog crvenog kartona igru je morao napustiti Wessely.

Astra – Ceahlaul

Astra je napokon uspjela upisati trobod i prekinuti veliki niz od sedam utakmica bez pobjede tijekom kojih su osvojena svega tri boda. Zasluženo je slavlje protiv Ceahlaula, no nije bilo niti malo lagano.

Budescu je dvije minute prije kraja prvog poluvremena bio siguran realizator udarca s bijele točke, no samo šest minuta igre u nastavku bilo je dovoljno da se gosti vrate u utakmicu. Rezultat je svojim pogotkom poravnao Andrei.

Kako je vrijeme odmicalo, sve više se činilo kako domaćin niti danas neće upisati tri boda, ali u 87. minuti se ukazao Bukari, igrač koji je u igru ušao s klupe, i postavio konačnih 2:1.

Feyenoord – Zwolle

Bez problema nova tri boda uzeo je Feyenoord sigurnom pobjedom protiv Zwollea, momčadi s kojom su uoči ovog međusobnog susreta bili bodovno izjednačeni. Utakmica je protekla u dominaciji domaćina koji je veliku većinu vremena loptu držao u svojim nogama, no u prvom dijelu gledatelji nisu vidjeli niti jedan pogodak.

Odlično je zato otvoren drugi dio jer je u 50. minuti van Beek nakon spuštene lopte Kongola pogodio donji lijevi kut nemoćnog vratara Hahna. Nisu se tu zaustavili igrači Feyenoorda pa je u 62. minuti prednost udvostručena. Pogodak je postignut gotovo s iste pozicije kao i prvi, no strijelac je ovaj put bio Boetius.

Unatoč novim brojnim pokušajima, to je bio konačan rezultat, a gosti su u nastavku ostali bez ijedne prave prilike.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!