Rukomet

Podravka dočekuje Vardar i nada se iznenađenju

Jelena Bagarić • nedjelja, 02.11.2014.
Podravka dočekuje Vardar i nada se iznenađenju
Foto: FaH

Zaista tešku skupinu imaju rukometašice Podravke Vegete. Nakon što su u prošlom kolu kod kuće igrale s Budućnosti, ovaj vikend dočekuju Vardar. Svaka utakmica za Kokice teža je od one prijašnje, ali iz kola u kolo ekipa Gorana Mrđena želi iznenaditi favorita.

Vardar je još jedna ekipa koju Podravka dobro poznaje. Zahvaljujući igranju u regionalnoj ligi u posljednjih nekoliko godina, ove dvije ekipe sretale su se preko nekoliko puta. Međutim, u odnosu samo na prošlu godinu Vardar je podosta izmijenio svoj sastav.

Iako su i prošle godine bile izuzetno moćne i osvojile su treće mjesto u Ligi prvakinja, ove godine rukometašice Vardara idu korak dalje. Klubu su se pridružile Andrea Penezić i Barbara Lazović – Varlec koje su stigle iz Krima, Alena Ikneva i Olga Černoivanenko iz Lade Togliatti i Anja Althaus iz Thüringera. Sva ova pojačanja su impresivna, a ekipa Indire Kastratović najviše je dobila dolaskom Penezić i Lazović – Varlec.

S druge pak strane, redove Vardara napustila je Ana Đokić koja je završila svoju karijeru u 35 godini. Njen primjer slijedile su i Biljana Crvenkoska, Nigina Saidova i Dragana Ristova , a u druge klubove otišle su Ekaterina Kostiukova (Érd), Marija Steriova (Ipress Centar Vác), Marina Dmitrović (Ankara Yenimahalle BSK) i Marija Lojpur (Szeged).

Posljednje što je potreslo sastav Vardara je odlazak Alison Pineau koja je sporazumno raskinula ugovor i otišla u Krim. No, Francuskinja se još uvijek oporavlja od ozljede koljena te neće odmah moći zaigrati za novi klub. Na „bolničkoj klupi“ su Tatiana Hmirova zbog ozljede ramena i Begona Fernanadez koja je u utakmici s Thüringerom potrgala prednje križne ligamente koljena.

S promjenama i ozljedama je uvijek tako u redovima Vardara, no to ne ostavlja previše traga na igračicama i igri ekipe. Iako su u prvom susretu protiv Budućnosti podbacile, već protiv Thüringera pokazale su svu raskoš svoje igre. Rukometni eksperti predviđaju finale Lige prvakinja između Budućnosti i Vardara. Podgoričanke su već na zavidnoj razini igre, dok se kao i prošle godine Vardar iz utakmice u utakmicu sve više diže. Njihov problem leži u malom broju odigranih utakmica prije početka sezone i nedostatku natjecateljskog ritma.

Podravka je pak u teškom ritmu srijeda-subota, a u posljednja dva tjedna igrale su samo izuzetno zahtjevne utakmice. Protiv Budućnosti su pokazale da mogu „posao“ otežati i moćnim ekipama, te da se ne predaju tako lako. Agresivnom obranom mogu svakoj ekipi, pa i Vardaru, otežati put do svojih vrata.

“Što se tiče Vardara, za mene je ta ekipa jedna od dvije-tri kandidata za osvajanje naslova prvaka. Imena koja su u toj ekipi bude strahopoštovanje. Vrijedno je istaknuti Andreju Lekić prošle godine najbolju igračicu Europe, pa time mogu reći i svijeta, a mislim da su na svakoj poziciji posložene vrhunske igračice, imaju kvalitetu da budu pobjednice Lige prvakinja ove sezone“, rekao je pomoćni trener Filip Turk na konferenciji za novinare uoči susreta.

Biti će ovo još jedna izuzetno teška utakmica za Kokice u kojoj ako će igrati bez pritiska sigurno mogu ponoviti dobru igru kao protiv Budućnosti. Uz manje tehničkih grešaka i opuštenijom igrom bez previše straha od moćnog Vardara, ekipa Podravke može pružiti dobar otpor i u konačnici možda i iznenaditi. Susret počinje u 18 sati.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Thüringer HC22:27Budućnost
Podravka Vegeta26:27Vardar SCBT
1Budućnost 6161:130+3111
2Vardar SCBT 6149:140+97
3Thüringer HC 6143:144-16
4Podravka Vegeta 6152:191-390

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!