Zimski sportovi

Video: Carolina upisala prvu pobjedu, Columbusu peti poraz u nizu

Željka Jurkas • nedjelja, 02.11.2014.
Video: Carolina upisala prvu pobjedu, Columbusu peti poraz u nizu
Foto: Davor Sajko

Od dvanaest odigranih susreta u subotu u NHL-u samo dvoje domaćina nisu uspjeli upisati pobjedu - Rangersi su pali u shootoutu, a Canucksi su bili bolji od Oilersa. Boston, Toronto, Tampa, Florida, Devilsi, Penguinsi, Carolina (!), Bluesi, Wild i Sharksi su ostavili dva boda na domaćem ledu...

Maple Leafsi igrali su gol za gol s Hawksima do početka zadnje trećine kada je Peter Holland zabio svoj prvi gol sezone, a James Reimer zaustavio svih 26 udaraca gostiju u samoj završnici. S ukupno 20 udaraca na gol više od domaćina Chicago je upisao poraz u povratku Coreyja Crawforda na vrata. U Bostonu je Matt Fraser u zadnjem trenu upao u sastav nakon ozljede Davida Krejčija i s dva gola u drugoj trećini osigurao pobjedu.

Još tri odigrana susreta rezultatski su se kretala gol-za-gol. Nucksi su nakon dva pogotka u svakoj mreži početkom zadnje trećine iskoristili pogrešku Bena Scrivensa i prvim pogotkom sezone Dereka Dorsetta osigurali pobjedu. Oilersi su, osim dva boda izgubili i Taylora Halla. Boltsi su do treće pobjede u nizu došli zadržavši Alexa Ovečkina bez pogotka, a Ryan Callahan je prvi gol utakmice nakon povratka u momčad od ozljede. Jason Garrison zabio je pobjednički gol početkom zadnje trećine nakon što je Steven Stamkos osvojio pak na podbacivanju. Devilsi su u zadnjoj trećini najprije izjednačili gol manjka, a dvije minute kasnije Adam Larsson postigao je pobjednički gol.

U pobjedi Panthersa nad Flyersima novi kapetan Willie Mitchell i rookie branič Aaron Ekblad postigli su svoje prve golove (sezone odnosno karijere) , a Roberto Luogno obranio je 36 udaraca.

Sharksi su krajem prve trećine ostali bez Scotta Hannana i ostatak utakmice odigrali s pet braniča. Sredinom zadnje trećine bili su izjednačeni s New York Islandersima s po golom u svakoj mreži i izgledalo je da će po treći puta pasti na ledu SAP Centra. No, najprije je Logan Couture odbio i promijenio smjer udarca Justina Brauna, a par minuta kasnije James Sheppard potvrđuje pobjedu slapshotom.

Tomas Vanek napokon je postigao svoj prvi pogodak sezone i to na 29. pokušaju Minnesote Wilda da realizira situaciju s igračem više. Na Starsima je bio očit umor i nisu uspjeli napraviti više od jednog pogotka.

U St. Louisu prva trećina je po svemu pripala domaćinima, no uspjeli su ostaviti samo jedan pak iza leđa Semjona Varlamova. S dva gola Vladimira Tarasenka do prve minute zadnje trećine, izgledalo je da će Bluesi lako doći do četvrte pobjede u nizu, no dva brza powerplay gola Colorada produžila su utakmicu koja je otišla u ispucavanje kaznenih udaraca u kojima je jedino Joakim Lindstrom bio uspješan. Utakmica u MSG-u odigrana je bez pogodaka nakon 65 minuta, Henrik Lundqvist skupio je 25, a Ondrej Pavelec 38 obrana. U shootoutu sretniji su bili Jetsi i uzeli i drugi bod pogotkom Evandera Kanea u četvrtom krugu.

Carolina je napokon upisala prvu pobjedu. U devetom susretu sezone Cam Ward je zaključao vrata s 25 obrana, a dva gola Eliasa Lindholma već u prvoj trećini ostavila su malo nade Arizoni. Pittsburgh je ugostio Buffalo i u prvoj trećini ostavio samo jedan pak iza leđa Jonasa Enrotha. Do kraja susreta još se četiri komada našlo na tom mjestu, a tri od ta četiri došla su u igri s igračem više. Marc-Andre Fleury obranio je svih 18 udaraca koji su našli put prema njegovim vratima i zaradio svoj drugi shutout u nizu. Jevgenij Malkin nastavio je niz od barem boda po utakmici ove sezone.

NHL

Boston Bruins – Ottawa Senators 4:2 (1-0 Marchand, 1-1 Stone; 2-1 Fraser, 3-1 Fraser; 4-1 Seidenberg, 4-2 Zibanejad)

Toronto Maple Leafs – Chicago Blackhawks 3:2 (1-0 Kadri, 1-1 PPG Richards; 1-2 PPG Seabrook, 2-2 van Riemsdyk; 3-2 Holland)

Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 4:3 (1-0 Callahan, 1-1 Johansson; 1-2 Fehr, 2-2 Palat, 3-2 Kučerov, 3-3 PPG Brouwer; 4-3 Garrison)

Florida Panthers – Philadelphia Flyers 2:1 (1-0 Mitchell;; 2-0 PPG Ekblad, 2-1 Lecavalier)

New Jersey Devils – Columbus Blue Jackets 3:2 (0-1 Skille; 1-1 PPG Židlicky, 1-2 PPG Foligno; 2-2 PPG Henrique, 3-2 Larsson)

New York Rangers – Winnipeg Jets 0:1 SO (;;;; 0-1 Kane)

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 5:0 (1-0 Kunitz; 2-0 Comeau, 3-0 PPG Hornqvist; 4-0 PPG Kunitz, 5-0 PPG Malkin)

Carolina Hurricanes – Arizona Coyotes 3:0 (1-0 Lindholm, 2-0 Lindholm; 3-0 PPG Tlusty;)

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 3:2 SO (1-0 Tarasenko;; 2-0 Tarasenko, 1-2 PPG O'Reilly, 2-2 PPG MacKinnon;; 3-2 Lindstrom)

Minnesota Wild – Dallas Stars 4:1 (; 1-0 Granlund, 2-0 Dumba, 2-1 Fiddler, 3-1 PPG Vanek; 4-1 PPG Niederreiter)

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 2:3 (1-0 Eberle, 1-1 Sbisa; 1-2 Vey, 2-2 Perron; 2-3 SHG Dorsett)

San Jose Sharks – New York Islanders 3:1 (0-1 Okposo, 1-1 PPG Hertl;; 2-1 Couture, 3-1 Sheppard)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!