Košarka

Euroligaš ipak prejak za Astanu, Andrića usporile osobne pogreške

Branimir Korać • nedjelja, 02.11.2014.
Euroligaš ipak prejak za Astanu, Andrića usporile osobne pogreške
Foto: Martina Japundžić

Novo kolo u VTB ligi Astani je donijelo gostovanje kod Nižnji Novgoroda. Euroligaš je ipak bio bolji, slavio je s 95:88, a Lukša Andrić zasigurno bi imao i bolji učinak kod gostiju da nije imao problema s osobnim pogreškama...

Očekivano težak posao imala je Astana kod sve boljeg Nižnji Novgoroda koji je u ovom susretu izborio pobjedu zahvaljujući odličnom napadačkom danu. Na obje strane obrana nije najbolje funkcionirala što pokazuje i konačnih 95:88.

Za Astanu je ovo drugi poraz dok je Nižnji Novgorod ostao stopostotan.

U redovima poraženih Lukša Andrić odradio je 18 minuta i ubacio 12 poena (5/7 za dva) uz dva uhvaćena skoka i dvije asistencije. Hrvatski reprezentativac imao je smanjenu minutažu zbog problema s osobnim pogreškama, skupio je ih pet u toj minutaži.

Inače, četvorica igrača ubacila su po 20 poena, na strani pobjednika Artsiom Parahuski (7/14) i Taylor Rochestie (7/11, devet asistencija), a kod gostiju Jerry Johnson (8/15, sedam dodavanja) i Rašid Mahalbašić (5/6, sedam skokova).

U ranijem terminu Himki je svladao Zenit sa 81:76 uz devet poena (2/7) i šest asistencija Marka Popovića, ali i ključnim slobodnim bacanjima na kraju susreta.

VTB liga:
Himki - Zenit 81:76
Nymburk - Uniks 62:81
Nižnji Novgorod - Astana 95:88

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!