Rukomet

Rukometaši i rukometašice Detono Zagreba viceprvaci Europe

Sportnet • nedjelja, 02.11.2014.
Rukometaši i rukometašice Detono Zagreba viceprvaci Europe

Izvrsni rezultati hrvatskih predstavnika u rukometu na pijesku, na Europskom prvenstvu održanom na Kanarskom otočju: muška i ženska momčad Detono Zagreba osvojile su drugo mjesto.

Djevojke Detono Zagreba, nakon prethodno osvojene prve pozicije u grupi, u jutarnjem su terminu u polufinalu snage odmjerile protiv talijanskih predstavnica, ekipe FIGH Esercito Futuro Roma te su se nakon pobjede od 2:0 (14:12, 17:11) plasirale u finale gdje ih je čekao norveški predstavnik, ekipa Skrim Kronberga.

U polufinalnom ogledu posebno se istaknula obrambena formacija predvođena Mirtom Šimić te Romanom Domjančić. Finalni ogled donosi nešto nervozniju igru hrvatskih predstavnica te se protivnik na početku seta odvaja na četiri do šest razlike te održava postignutu prednost do kraja. Drugi set, u potpunoj suprotnosti prvom, donosi odličnu igru Detonatorica na obje strane terena te samim time i uvjerljivu pobjedu, što je utakmicu odvelo u rulet raspucavanja. Nakon serije od pet šuteva, s(p)retnije su bile djevojke iz Norveške što im donosi prvi veliki klupski europski trofej.

Detono Zagreb- Skrim Kronsberg 1:2 (16:20, 26:18, 6:7)
Detono Zagreb: Biloglav (8 obrana), Babun 12, Šimić, Domjančić, Kelava 19, Vojić 2, Benko 13, Heraković 2.
Skrim: Gulbrandsen 2, Carlsen, Hammerstad 2, Blaasmo 14, Korvald 9, Bakkerud 4, Sjogren, Klevstad 14.

Muška momčad Detono Zagreba također je polufinalni ogled odigrala u svoju korist, no ipak nešto teže od očekivanog. Španjolski predstavnik CBM Malaga pokazao je zube, no bolje od poraza u raspucavanju nisu mogli. U polufinalnoj utakmici posebno se istaknuo Đikić, postigavši 25 pogodaka.

Finalna utakmica donijela je još jedan okršaj s ruskim predstavnikom Ekaterinodarom. Popis susreta s velikih natjecanja između ove dvije ekipe je poprilično dugačak te su većinom hrvatski predstavnici izlazili kao pobjednici. No, ovog puta na Kanarima i Rusi su nakon raspucavanja ugledali sunce te su pobjedom 2:1 (22:20, 14:17, 10:12) došli do svog prvog klupskog naslova u povijesti.

Detono Zagreb - Ekaterinodar 1:2 (22:20, 14:17, 10:12)
Detono Zagreb: Đikić 16, Hranilović, 10, Henigman, Vutmej, Fantić, Jugović, Hranjec 6, Šikoronja 2, Valentaković 12.
Ekaterinodar: Valiakin, Pohorov 9, Manukol, Hmelkov, Kalašnikov 16, Kasatkin, Nekljudov 10, Poleatev 2.

"Izvrsno odrađeno natjecanje te rezultati s kojima moramo biti ponosni u obje konkurencije. Malo nam je nedostajalo da ostvarimo dvostruko slavlje, no postizati u kontinuitetu ovakve rezultate nije lagano te smo stvarno ponosni na svoje izvedbe. Malo nam je nedostajalo možda i sreće na kraju, no ukupno gledano, ovo su nove dvije medalje u klupskoj galeriji te smo ponosni na način kako smo predstavljali Grad Zagreb te našu zemlju na ovom natjecanju", rekao je za kraj u ime obje ekipe Drago Fantić, igrač Detono Zagreba, koji je inače pretprio i težu ozljedu Ahilove tetive za vrijeme grupne faze natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!