Zimski sportovi

Video: Hurricanesima druga pobjeda u nizu, Detroit pao u Buffalu

Željka Jurkas • ponedjeljak, 03.11.2014.
Video: Hurricanesima druga pobjeda u nizu, Detroit pao u Buffalu

Četiri iznenađujuća rezultata iz sedam susreta odigranih sinoć u NHL-u: Winnipeg je pobijedio Chicago, Buffalo Detroit, Calgary Montreal, a Carolina Los Angeles svjedoče da svaka momčad može pobijediti svaku. Arizona je slavila u Washingtonu, Anaheim u Denveru, a Nahville u Vancouveru...

Unatoč svim nastojanjima Wingsa, Buffalo je sa sjajnim Michalom Neuvirthom odnio pobjedu u First Niagara Centru. Gol za gol odveo je utakmicu u produžetak gdje su samo gosti zabilježili udarce na vrata, no do drugog boda nisu mogli. U izvođenju kaznenih udaraca Tyler Ennis i Zemgus Girgensons bili su precizni i zadržali predzadnje mjesto na ljestvici.

Kingsi nastavljaju lošu seriju gostovanja na Istoku. Carolina je ohrabrena prvom pobjedom dan prije izdržala nalet gostiju i upisala drugu pobjedu u nizu. Calgary je vodio kroz dvije trećine s tri gola prije nego je Montreal napravio prvi korak. Gosti su apsolutno dominirali susretom te su u konačnici skupili gotovo dupli broj udaraca na vrata (36:20).

Colorado je dobro krenuo, pao u drugoj trećini i nije smogao snage za povratak u završnoj. Ducksi su ih držali prikovane u svojoj zoni i ograničili na 18 udaraca na vrata čime su pomogli svojem zamjenskom vrataru Jasonu LaBarberi. Konačno je razlika bila jedan gol i dva nova boda Anaheimu koji je preuzeo čelo lige.

U jedinom shutoutu večeri Michael Hutchinson priredio je pravo iznenađenje u United Centru. Nakon što je u svega dvadesetoj sekundi igre Michael Frolik (bivši igrač Hawksa) zabio, što će se ispostaviti jedini pogodak utakmice, Hutchinson je s nekoliko odličnih obrana zaključao vrata, a momčad Jetsa je uvelike otežala kretanje paka domaćinima i stalnim napadima ih držala na oprezu.

Nucksi su sa četiri pobjede u nizu dočekali Nashville i u prvoj trećini vodili s golom razlike. No, izgubili su Kevina Bieksu (ozljeda oka), a u drugoj trećini i napadača Toma Sestita, a Filip Forsberg najprije je donio izjednačenje, a kasnije, početkom zadnje trećine upisao mu se i pogodak koji je nakon sjajnog prodora Jamesa Neala ušao u gol odbivši se od obrane domaćina. Forsberg je ovime postao trenutno najefikasniji rookie s 11 bodova.

U susretu gdje je igra u obrani opet bila stvar izbora, Coyotesi su uzeli prvu pojedu na turi od četiri utakmice u gostima. Malo je reći da je trener Barry Trotz bio nezadovoljan prikazanim stavom svoje momčadi, a s pozitivne strane, kapetan Alex Ovečkin se vratio na semafor u koloni strijelaca.

NHL

Buffalo Sabres – Detroit Red Wings 3:2 SO (; 1-0 Flynn, 1-1 Tatar; 1-2 Dacjuk, 2-2 Stewart;; 3-2 Grigensons)

Carolina Hurricanes – Los Angeles Kings 3:2 (1-0 Rask; 2-0 PPG Terry, 2-1 PPG Richards, 3-1 Lindholm; 3-2 Martinez)

Montreal Canadiens – Calgary Flames 2:6 (0-1 Jooris, 0-2 Granlund; 0-3 Glencross; 1-3 PPG Pacioretty, 1-4 PPG Jooris, 1-5 Bouma, 2-5 Eller, 2-6 EN Giordano)

Washington Capitals – Arizona Coyotes 5:6 (0-1 PPG Vermette, 1-1 Wilson, 2-1 Carlson, 3-1 PPG Ovečkin; 3-2 Stone, 3-3 PPG Doan; 3-4 Gagner, 3-5 Doan, 3-6 Rieder, 4-6 PPG Ward, 5-6 Brouwer)

Colorado Avalanche – Anaheim Ducks 2:3 (1-0 Everberg, 1-1 Perry, 2-1 MacKinnon; 2-2 Lindholm, 2-3 Fowler;)

Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 0:1 (0-1 Frolik;;)

Vancouver Canucks – Nashville Predators 1:3 (1-0 PPG Edler; 1-1 PPG Forsberg; 1-2 Forsberg, 1-3 Wilson)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!