Zimski sportovi

Video: St. Louis zabio dvaput, Tarasenko odlučio pobjednika

Željka Jurkas • utorak, 04.11.2014.
Video: St. Louis zabio dvaput, Tarasenko odlučio pobjednika

U jedinom sinoćnjem susretu NHL-a St. Louis Bluesi upisali su petu pobjedu u nizu. Za ovu su im trebala dva uspješna kaznena udarca nakon lude završnice regularnog dijela i produžetka u kojem su domaćini poslali triput više udaraca na vrata Briana Elliotta...

Vladimir Tarasenko vratio je Bluese u život nakon prve trećine u kojoj su Rangersi apsolutno dominirali igrom, ali uspjeli upisati tek jedan pogodak. Prekrasnim golom sredinom druge trećine u igri s igračem više doveo je utakmicu u izjednačenje. Uloge su se zamijenile, no to je ostao jedini pogodak trećine.

“On je izuzetno dinamičan strijelac. Njegov udarac, i nalet brzine, i mogućnost pronalaska mreže su očito van ovog svijeta“, rekao je kapetan David Backes o Tarasenku kojemu je ovo bilo šesti gol u četiri susreta.

Zadnja trećina vidjela je duplo više golova od prve dvije zajedno. Obje momčadi stvarale su prilike i dvaput prošle vratare. Martin St. Louis zabio je dvaput, a Bluese je prvo Patrik Berglund doveo u vodstvo, a minutu i pol nakon vodećeg pogotka domaćina Jay Bouwmeester je zabio za izjednačenje.

U produžetku su domaćini, nakon što su četiri sekunde prije kraja mislili da je Rick Nash uspio progurati pak za pobjedu, bili napadački aktivniji od gostiju, no preko Elliotta se nije moglo. U ispucavanju kaznenih udaraca Bluesi su bili učinkovitiji, a završni udarac dao je Tarasenko.

New York Rangers – St. Louis Blues 3:4 SO
05:29 1-0 Kreider
27:18 1-1 Tarasenko
43:50 1-2 Berglund
46:28 2-2 St. Louis
53:17 3-2 St. Louis
54:33 3-3 Bouwmeester
SO: 3-4 Tarasenko

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))04.11.2014. u 16:27
    Tarasenkov gol je fantastican! Vracao sam par puta na 1:49 Evo ga iz drugih kuteva http://video.blues.nhl.com/videocenter/console?id=661747
    :))