Rukomet

Vujović: "Očekujem lakšu pobjedu protiv Metalurga u SEHA ligi od one u Ligi prvaka"

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • utorak, 04.11.2014.
Vujović: "Očekujem lakšu pobjedu protiv Metalurga u SEHA ligi od one u Ligi prvaka"

Momčad PPD Zagreba ove srijede očekujemo zaostali susret šestoga kola SEHA GSS lige koji joj u zagrebačku Arenu dovodi ekipu makedonskog Metalurga hrvatskog trenera Line Červara te mladog Luke Cindrića. U prvom ovosezonskom susretu ove dvije momčadi Zagreb je teže od očekivanog stigao do slavlja stoga trener Veselin Vujović i Zagrebov Lovro Šprem najavljuju nešto lakšu pobjedu u novome susretu.

Hrvatski rukometni prvak u srijedu će zaigrati u zaostaloj utakmici šestog kola SEHA GSS lige u sklopu koje će snage odmjeriti s ekipom Metalurga hrvatskog trenera Line Červara. Nakon reprezentativne stanke Zagrebaši će tako krenuti po novu regionalnu pobjedu pred svojim navijačima u zagrebačkoj Areni.

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović uoči samog susreta je kazao: "Nakon jako teške utakmice u Ligi prvaka očekujem da ćemo ovoga puta nešto lakše po pobjedu budući da smatram da smo rasterećeniji u SEHA ligi. Moji igrači su objektivno mlađi i mogu dati više i pružiti kvalitetniju igru, no u prvoj utakmici ove sezone kada je važna bila pobjeda za prolazak u nastavak natjecanja u Ligi prvaka."

Šprem: "Vjerujem u pobjedu"

"Iza nas je tjedan teških treninga, a budući da nismo imali toliko reprezentativaca treniramo smo svi zajedno i spremni dočekujemo Metalurg. Vidimo svoju priliku u igranju kod kuće gdje nikome ne dajemo bodove i nadam se da će nas ljudi doći podržati iako je radni tjedan i nezgodan termin utakmice. No, vjerujem u našu pobjedu", kratko je dan prije susreta s Metalurgom kazao Lovro Šprem.

"Neće nam biti lako jer ne znamo u kojem će sastavu Metalurg doći, to se godinama ne zna budući da trener Červar na SEHA ligu gleda na drugačiji način od ostalih natjecanja, dok mi poštujemo svaku utakmicu i želimo pobijediti. Koji god sastav Metalurga da dođe isto će proći", nadodao je Zagrebov strateg.

Zdravstveni karton momčadi i dalje nije najbolji stoga je Vujović pojasnio: "Nezgodan nam je ovo trenutak jer nam nekoliko igrača neće nastupiti. Ivić se ozlijedio u nastupu za reprezentaciju i ne trenira već nekoliko dana i to nam je ozbiljan hendikep. Za Mandalinića se već zna, a tu je kapetan Horvat koji nam je jako bitan, a izostaje zbog ozljede. Imamo tu nedovoljno oporavljenog Josipa Valčića, dok se na povredu jučer na treningu požalio Obranović koji će danas odraditi snimanje i vidjeti prirodu ozljede, a ako je nešto ozbiljnije nećemo riskirati s njime. Dakle, limitirani smo za rotaciju na lijevom i srednjem vanjskom."

"Metalurg, međutim, također sigurno ima problem, i iza njega je reprezentativni tjedan tijekom kojeg je za reprezentaciju igrao velik broj Metalurgovih igrača, a tu je i putovanje. Mi ćemo gledati da što bolje odigramo, imamo dovoljno raspoloženih igrača, a imamo i Šprema koji je spreman igrati na svim pozicijama i koji daje svoj maksimum, on je uistinu talentiran igrač koji može igrati na različitim pozicijama, ali može igrati i brojne druge sportove", pohvalio je trener Vujović Zagrebovo lijevo krilo.

Nastavio je potom Vujović s osvrtom na reprezentativni tjedan te kako ga je njegova momčad iskoristila: "Nismo davali igračima pauzu, ozlijeđeni su igrači imali plan i program i to im je dosta pomoglo. Očekujemo da se Horvat priključi sljedeći tjedan i da skine gips s ruke. Ostali igrači su držali nivo i mislim da smo u ovome tjednu podigli razinu fizičke pripreme, naime, od toga ne odustajemo ni u zgusnutom rasporedu kako bi sve to tempirali za dvije utakmice s Meškov Brestom i potom s PSG-om te kako bi preko njih potvrdili prolazak u osminu finala Lige prvaka. Treba to dobro odraditi prije pauze i svi u klubu i ekipi razmišljanju na taj način, imamo dobar ambijent i dobru situaciju."

Zaključio je potom Vujović s osvrtom na ozlijeđene igrače Meškova, s kojima Zagrebu u Ligi prvaka slijede dvije utakmice, ali i s obranom ekipe Zagreba koja se uvelike poboljšala i učvrstila: "Daj Bože da nas posluži zdravlje i da neće biti novih problema, recimo u Brestu su sada ozlijeđeni Karačić i Vukić. Što se nas tiče, vidno smo popravili obranu, nismo dozvolili jačim ekipama da zabiju previše golova i mnogo radimo na tome. Vođa obrane je Tonči Valčić koji jako dobro radi taj posao, a mlađi igrači ga poštuju, a da bi se obrana igrala dobro treba razmišljati na način da se prvo obranimo, a potom igramo dalje, a ne da obrana prođe što prije kako bismo pojurili u napad."

Foto: Matija Hećimović

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!