Košarka

Olimpija svladala Zenit, Oldenburg stigao do prve pobjede u Eurokupu

Davor Kovačević • utorak, 04.11.2014.
Olimpija svladala Zenit, Oldenburg stigao do prve pobjede u Eurokupu

Četvrto kolo Eurokupa otvoreno je s četiri utakmice u kojima su slavili svi domaćini. Olimpija je pobijedila Zenit, Zaragoza je bila bolja od Reggio Emilije, Oldenburg od Charleroija te Lietuvos Rytas koji je nadvisio Banvitspor.

Slovenska Union Olimpija nastavila je pružati kvalitetne predstave u Europi. Lošu predstavu za vikend u ABA ligi prebrisali su pobjedom nad Zenitom i tako s tri pobjede ostali na vrhu svoje skupine.

Imala je Olimpija na poluvremenu velikih 51:36, istu razliku i na koncu treće četvrtine, no Rusi su uspjeli završnicu učiniti zanimljivom. Stigli su na -4 (81:85), kasnije i na 84:87, no nije bilo više vremena za preokret.

Salin je bio najraspoloženiji u domaćom redovima s 21 poenom i deset skokova, a u svojoj vjerojatno posljednjoj utakmici Mirza Begić je postigao 17 poena. Naime, Begića traži Anadolu Efes kao zamjenu za ozlijeđenog Krstića, a kako Begić u Olimpiji ima otvoreni ugovor svakog trenutka može otići u slučaju bolje ponude kakva Efesova sigurno jest. Paolo Marinelli nije nastupio u redovima domaće momčadi, a goste je s 19 poena predvodio Jones.

“Čestitke mojim igračima. Nisu imali lagan posao. Još smo uvijek bili pod dojmom posljednje utakmice u ABA ligi, ali dobro smo reagirali. Odigrali smo agresivnu obranu i tako zaustavili njihov napad. Imali smo crne minute u drugom poluvremenu, kada smo trebali usporiti igrali smo brzo i obrnuto. Da moji igrači nisu promašili previše slobodnih bacanja, ova utakmica bi ranije bila odlučena“, istakao je trener Olimpija Aleš Pipan po zavšetku utakmice.

Košarkaši Zaragoze dva puta su morali lomiti utakmicu. Talijanska Reggio Emilia je s dosta problema doputovala u Španjolsku koji su bili vidljivi odmah na startu utakmice. Zaragoza je furioznim početkom već nakon prve četvrtine vodila s 30:6, sredinom treće četvrtine i 60:41 te se činilo kako će mirno privesti utakmicu kraju.

Međutim, Reggio Emilia je velikom serijom od 20-4 stigla na 64:61 pa i na -2, no tu je i ostala. Domaći košarkaši su potom konačno i slomili utakmicu, pobjegli na 88:73 i svaka je dilema bila otklonjena.

Raspoložen je kod Zaragoze bio Raško Katić, gotovo bez promašaja za 18 poena, pratio je Jelovac sa 17, a po 15 su dodali Goulding i Robinson, a treba pohvaliti i iznimnu preciznost u slobodnim bacanjima domaćina koji su iz 28 puta samo jednom bili neprecizni. Talijane su predvodili Cinciarini sa 17 i Polonara sa 16 poena.

Uvjerljiv je bio i Lietuvos Rytas za svoju treću pobjedu. Nadigrali su turski Banvit i to potpuno kontroliravši utakmicu od početka do kraja.

Kraj poluvremena donio je Litavcima i najveću prednost od 49:39, a u nastavku su je povećali do 60:44. Uspio je Banvit u posljednjim minutama pristići na 74:79, no domaćini su dodali gasa i zasluženo pobijedili.

Briljantan je bio Orelik koji je za Lietuvos isporučio 27 poena, a Juskevičius je bio prvi ispod njega s 14. Za Banvit je 20 poena ubacio Davis te po 14 Rowland i Dragičević.

Do prve pobjede u Eurokupi stigli su košarkaši Oldenburga i tako zadržali kakvu-takvu nadu za prolazak skupine. Belgijski Charleroi se držao prvo poluvrijeme koje je završilo u egalu (41:41), a onda su se Nijemci odvojili na 57:47, u posljednjoj četvrtini i na 68:54, no pred kraj utakmice Belgijci su stigli na 68:70, ali pobjeda je ipak ostala u Njemačkoj.

Chubb je s 20 poena bio prvo ime Oldenburga, Paulding je pratio s 13, dok je kod gostiju odličnu večer imao Page s 26 poena, ali i Wise s 19.

Eurokup, četvrto kolo:
Union Olimpija – Zenit St. Petersburg 89:84
Lietuvos Rytas – Banvitspor 92:80
Zaragoza – Reggio Emilia 93:79
Oldenburg – Charleroi 72:68

Foto: Union Olimpija, Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.11.2014. u 11:17
    Bravo za Olimpiju !! Sad će izgubiti od Zadra....
    Obrisan korisnik