Zimski sportovi

Video: Kingsi zaustavili poraze, St. Louisu šesta pobjeda u nizu

Željka Jurkas • srijeda, 05.11.2014.
Video: Kingsi zaustavili poraze, St. Louisu šesta pobjeda u nizu

U dvanaest susreta NHL-a u noći s utorka na srijedu domaćini su ostvarili polovičan uspjeh. Colorado je upisao osmi poraz u zadnjih deset susreta, Carolina treću pobjedu u nizu, St. Louis je zaključao mrežu pred Devilsima, a Chicago pred Habsima. Pittsburgh je upisao petu pobjedu u nizu, a Kingsi prekinuli niz od četiri poraza...

Boston Bruinsima je trebao produžetak, kao i Calgary Flamesima da uzmu dva boda odnosno pokvare slavlje kapetana Washingtona Alexa Ovečkina. U TD Gardenu se linija Brad Marchand - Patrice Bergeron - Reilly Smith još jednom pokazala uspješnom te osigurala pobjedu domaćinu. U Verizon Centru Flamesi su zahvaljujući jako dobrom Jonasu Hilleru i golu Seana Monahana došli do drugog boda. Ovečkin je završio utakmicu s dva boda iz svoje dvije asistencije i na taj način prošao Petera Bondru na vrhu ljestvice najefikasnijih strijelaca. Za 826 NHL bodova (428 golova + 399 asistencija) trebala mu je 691 utakmica, 270 utakmica manje nego Bondri.

Jakub Voraček postigao je dva pogotka u pobjedi Flyersa nad gostujućim Oilersima, Arizona je s tri gola u prvih 27 minuta igre stekla dovoljnu prednost nad Leafsima, a dva powerplay gola Jetsa u prvoj trećini bila su dovoljna za pobjedu nad Predatorsima.

Ottawa je ugostila Detroit i u prvoj trećini ih nadpucala sa 16:2. Kroz iduće dvije trećine broj udaraca se izjednačio, ali su domaćini bili efikasniji. Carolina se još jednom upisala u pobjedničku kolonu. Nakon početnog vodstva Columbus se pokušao vratiti u igru, al,i za razliku od početka sezone, Carolina više ne ispušta vodstva u zadnjoj trećini.

Vladimir Tarasenko još je jednom donio pobjedu Bluesima. Svojim osmim pogotkom sezone početkom zadnje trećine postigao je jedini gol utakmice, a Jake Allen obranio je svih 26 udaraca na svoja vrata. Drugi shutout večeri zaradio je Corey Crawford sa 28 obrana. Postizanje pogodaka, što je ocijenjeno kao trenutni problem Hawksa u zadnjih par utakmica, mogu ostaviti iza sebe. Ukupno pet pakova završilo je iza leđa Careyja Pricea, a gosti su ostali bez Patricka Sharpa koji je zadobio ozljedu donjeg dijela tijela, prema treneru Joelu Quennevilleu.

Pittsburgh je sa četiri pobjede u nizu došao u Minnesotu, a trener Mike Johnston je odlučio umjesto Marc-Ande Fleuryja, čiji dosadašnji skor s momčadi iz The Hockey Statea ne ulijeva povjerenje, na vrata staviti Thomasa Greissa. Greiss nije razočarao, propustivši zaustaviti tek jedan pak koji je prekinuo niz od 18 neodgovorenih golova Pensa i 205:28 minuta bez primljenog gola. Wild je na kontu imao 12 udaraca više od Pensa, a naročito aktivna je bila zadnja trećina u kojoj je omjer bio 3:1, no gosti su triput prošli Darcyja Kuempera, a jednom zabili u praznu mrežu.

Kingsi su u zadnjoj trećini našli način da nakon četiri pokušaja dođu do pobjede u gostima. Golovima kapetana Dustina Browna i Kyla Clifforda zadali su peti poraz na domaćem ledu Dallas Starsima.

Četiri sekunde prije isteka druge trećine Henrik Sedin prepolovio je vodstvo domaćina, Colorado Avalanchea. U zadnjoj trećini napokon su srušili otpor te sa četiri neodgovorena gola uzeli dva boa. Avsi su trenutno zacementirani na zadnjem mjestu divizije Central, iz 14 susreta imaju 11 bodova.

NHL

Boston Bruins – Florida Panthers 2:1 OT (; 0-1 Jokinen, 1-1 Bergeron;; 2-1 Marchand)

Philadelphia Flyers – Edmonton Oilers 4:1 (1-0 Voraček, 2-0 Voraček; 3-0 Bellemare, 3-1 Nugent- Hopkins, 4-1 Schenn;)

Washington Capitals – Calgary Flames 3:4 OT (0-1 Bouma, 1-1 Backstrom; 1-2 Giordano, 2-2 Johansson, 3-2 PPG Ward; 3-3 Granlund; 3-4 Monahan)

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 2:4 (0-1 Boychuk, 0-2 Nash, 1-2 PPG Foligno; 1-3 SHG Faulk; 2-3 Foligno, 2-4 EN E. Staal)

New Jersey Devils – St. Louis Blues 0:1 (;; 0-1 Tarasenko)

Montreal Canadiens – Chicago Blackhawks 0:5 (0-1 PPG Toews; 0-2 Versteeg; 0-3 Richards, 0-4 Kane, 0-5 Versteeg)

Ottawa Senators – Detroit Red Wings 3:1 (; 1-0 PPG Karlsson; 1-1 Zetterberg, 2-1 Wiercioch, 3-1 EN MacArthur)

Minnesota Wild – Pittsburgh Penguins 1:4 (0-1 Spaling; 0-2 Sutter, 0-3 PPG Kunitz; 1-3 SHG Niederreiter, 1-4 EN Hornqvist)

Winnipeg Jets – Nashville Predators 3:1 (1-0 PPG Ladd, 2-0 PPG Scheifele; 2-1 Forsberg; 3-1 EN Wheeler)

Dallas Stars – Los Angeles Kings 1:3 (1-0 Horcoff; 1-1 SHG Lewis; 1-2 Brown, 1-3 Clifford)

Colorado Avalanche – Vancouver Canucks 2:5 (1-0 Mitchell, 2-0 McGinn; 2-1 H. Sedin; 2-2 Dorsett, 2-3 Bonino, 2-4 Bonino, 2-5 Matthias)

Arizona Coyotes – Toronto Maple Leafs 3:2 (1-0 Gagner, 2-0 Erat; 3-0 Vermette, 3-1 PPG Phaneuf; 3-2 PPG Franson)

Foto: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!