Košarka

Simon bolji od Planinića, Popović dobar u uvjerljivoj predstavi Himkija

Davor Kovačević • četvrtak, 06.11.2014.
Simon bolji od Planinića, Popović dobar u uvjerljivoj predstavi Himkija

Hrvatski internacionalci bili su među boljima u svojim ekipama u četvrtom kolu Eurokupa. U obračunu Budućnosti i Lokomotiva, odnosno Planinića i Rikića na jednoj te Simona na drugoj strani, kao pobjednik je izašao stalni hrvatski reprezentativac, dok je Marko Popović ispalio velik broj trica za Himki koji je novom pobjedom ostao na vrhu svoje skupine.

Skupina D

Šuterski raspoloženi bili su košarkaši Himkija u uvjerljivoj predstavi protiv mađarskog Szolnokija. Marko Popović i društvo su imali kvalitetno napadačko izdanje koje im je pred kraj poluvremena donijelo 47:33, no Mađari su serijom 10-0 smanjili na -4.

Rusi su utakmicu prelomili u trećoj četvrtini nakon koje su bili na 74:56 i do kraja su mirno zadržali prednost. Čak šest dvocifrenih imali su domaći košarkaši koje je sa 17 poena predvodio Vjalcev, 15 bez promašaja je dodao Augustine, a po 13 Koponen i Popović koji je iz deset pokušaja za tricu uspješan bio tri puta, uz šest asistencija. Kod Szolnokija prva su imena bili Vojvoda s 19 poena te Milošević s 18.

Bešiktaš je bio uvjerljiv protiv latvijske Rige i s trećim slavljem ostao na vodećim poziicjama zajedno s Himkijem i Olimpijom. Pred dolazak u Tursku Riga nije gajila pretjerane nade koje su se potpuno rasplinule u trećoj četvrtini kada je domaća momčad povela s 55:39 i rutinski privela utakmicu kraju.

Lofton je ponovno bio raspoložen i s 22 poena predvodio domaćine, a pratili su ga Johnson s 18 i Holland sa 16 poena . Za Rigu je najvećih 18 ubacio Timma.

Rezultati:
Himki – Szolnoki 98:84
Bešitaš – Riga 88:71

Skupina E

Kao i prošli tjedan u Jeruzalemu, Partizan je još jednom bio vrlo blizu pobjede, no na kraju je ostao praznih ruku i jedna je od tri momčadi koja još nije slavila u Eurokupu.

Partizan je bolje otvorio utakmicu, a Oktjabr nije u napadu mogao pogoditi ništa, no uz tehničke pogreške napravio je seriju i poveli s 15:10, a vodstvo je držao i u nastavku u kojem je stigao do najvećih 45:34. Partizan je uhvatio zaostatak, poveo u posljednjoj dionici s 55:54, a pri vodstvu domaćina 61:59, Partizan je imao posljednji napad, no Tepić je zabrljao.

Culppeper je za Oktjabr postigao 13 poena, Ponkrašov 12, a nekadašnji igrač Zadra Romeo Travis je dodao deset. Partizanu nije pomoglo ni čak pet dvoznamenkastih igrača, a glavne su uloge imali Milutinov s 13 i Murič s 12 poena.

“Najprije bih želio čestitati Oktjabru na pobjedi. Mi smo još uvijek u procesu izgradnje momčadi, novi igrači se još adaptiraju, a igrači iz prošle sezone, kojima je potrebno europsko iskustvo, razvijaju. Iako smo ubilježili i četvrti poraz, nećemo pognuti svoje glave i nastojat ćemo promijeniti stvari“, izjavio je nakon utakmice Duško Vujošević, trener Partizana.

Jeruzalemski Hapoel našao se u neugodnoj situaciji u skupini E nakon novog, trećeg poraza kojeg su pretprjeli u Rumunjskoj. Ploiesti je do prvog većeg vodstva stigao početkom drugog poluvremena kada su poveli s 45:37, a u završnici utakmice su bili koncentriraniji i osigurali su treću pobjedu u Eurokupu.

Odličnu večer imao je Brown koji je za domaćine isporučio 16 poena i čak 13 asistencija, a pratili su ga Labović s 15 i Muhammed s 14 poena. Kod gostiju je najefikasniji bio Smith s 23 poena.

Rezultati: Ploiesti – Hapoel 83:74

Skupina F

Derbi skupine F odigrali su u Podgorici domaća Budućnost i Lokomotiv iz Kubana. Iako su se nadali da bi mogla nanijeti prvi poraz Rusima, Budućnost u tome nije uspjela i Lokomotiv je ostao uz Gran Canariju jedina neporažena momčad u Eurokupu.

Crnogorci su bolje krenuli u utakmicu, poveli s 30:21, ali kada je Lokomotiv s istekom poluvremena poveo, vodstvo više nisu ispuštali. Nastavak utakmice je bio potpuno jednosmjeran, a prednost se u jednom trenutku popela i na visokih 75:56.

Brown je s 22 poena bio najraspoloženiji kod gostiju, a prvi do njega s 12 je bio Krunoslav Simon uz sedam asistencija i tri skoka. Kod Budućnosti premalo raspoloženih igrača, tek dva dvocifrena, po deset poena Popović i Darko Planinić, a Robert Rikić je za manje od pet minuta dodao 6 poena.

Pinar Karšiyaka se lako obračunala s poljskim Stelmetom koji je oslabljen stigao u Tursku. Stvari su bile riješene već u prvom poluvremenu na kojem su Turci vodili s 50:27, a iako su u nastavku Poljaci smanjili na -8 (53:45), nisu uspjeli do kraja zakomplicirati utakmicu.

Kvalitetnu utakmicu za domaćine odradio je Palacios sa 17 poena, kao i Dixon koji je dodao 15 poena. Za Stelmet je nabolji strijelac bio Kucharek s 13 poena.

Vrijednu pobjedu izvukli su košarkaši PAOK-a na gostovanju u Latviji kod Ventspilsa. Utakmica je protekla u vrlo izjednačenom ritmu, no u posljednjim trenucima koncetriraniji je bio PAOK kojeg je predvoio Carter sa 17 poena, dok su kod gostiju po 15 ubacili Vairogs i Chatman.

Rezultati:
Pinar Karšiyaka – Stelmet 83:67
Budućnost – Lokomotiv 63:77
Ventspils – PAOK 63:66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!