Zimski sportovi

Video: Habsi, Islandersi i Rangersi se vratili pobjedama

Željka Jurkas • četvrtak, 06.11.2014.
Video: Habsi, Islandersi i Rangersi se vratili pobjedama

Niti jedan od tri susreta odigrana sinoć u NHL-u nije završio u regularnom vremenu. Habsi su trebali kaznene udarce, a Rangersi i Islandersi produžetak...

Nakon dva loša starta, Monreal Canadiensi su se vratili pobjedama uspješnijim izvođenjem kaznenih udaraca od Buffalo Sabresa. Vratari obje momčadi držali su neriješen rezultat do početka prve trećine. Tada P.K. Subban puca s plave ispred mreže, a P.A. Parenteau posprema pak za vodstvo. Veselje je kratko trajalo jer tri minute kasnije domaćini realiziraju igru s igračem više nakon opasnog starta Jirija Sekača na Nikiti Zadorovu. Dustin Tokarski obranio je dva kaznena udarca, a promaknuo mu je samo onaj bivšeg kapetana Habsa Briana Gionte. S druge strane, Michal Neuvirth se dvaput našao nemoćan.

Dinamičan susret u MSG-u priredili su Red Wingsi i Rangersi nakon posustajanja u zadnja dva susreta. Domaćini su dvaput vodili i gosti su oba puta uspjeli uhvatiti zaostatak, a zadnji je bio osam sekundi prije isteka vremena. No, na početku produžetka Pavel Dacjuk se našao na klupi za kažnjene, a Ragsima je trebala minuta da iskoriste priliku i po zadnji puta dođu u vodstvo.

Još jedan susret završen na powerplayju u produžetku odigran je u Honda Centru. Domaćini su u drugoj polovini druge trećine stigli dva gola prednosti gostiju nakon što su do tog trena Islesi imali gotovo četiri puta više udaraca prema vratima (19:5). Ducksi su igrali bez Ryana Getzafa i Coreyja Perryja. Oba vratara obranila su preko deset udaraca u zadnjoj trećini i zadržala egal koji je doveo do produžetka. Sami Vatanen isključen je zbog udarca laktom, a kapetan John Tavares postigao je pobjednički gol.

NHL

Buffalo Sabres – Montreal Canadiens 1:2 SO (;; 0-1 Parenteau, 1-1 PPG Stafford;; 1-2 Parenteau)

New York Rangers – Detroit Red Wings 4:3 OT (1-0 PPG Nash; 2-0 St. Louis, 2-1 PPG Kindl, 2-2 Cleary; 3-2 Stempniak, 3-3 PPG Tatar; 4-3 PPG Brassard)

Anaheim Ducks – New York Islanders 2:3 OT (0-1 Tavares; 0-2 PPG Okposo, 1-2 PPG Beleskey, 2-2 Etem;; 2-3 PPG Tavares)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.11.2014. u 13:19
    Getz i Perry su toliko nerazdvojni da i gripu dijele! Quack quack!
    Obrisan korisnik