Nogomet

Martino umjesto ozlijeđenog Roja pozvao Silvu iz Sportinga

Ante Zovko • petak, 07.11.2014.
Martino umjesto ozlijeđenog Roja pozvao Silvu iz Sportinga
Foto: EPA

Kako je i najavljivao, argentinski izbornik Gerardo Martino testirat će najbolje igrače u prijateljskim utakmicama s Hrvatskom i Portugalom u Engleskoj. Na popisu nema igrača iz domaće lige, a Martino nije imao većih poteškoća s njegovim sastavljanjem.

Marcos Rojo iz Manchester Uniteda otpao je za oglede s Hrvatskom u Londonu i Portugalom u Manchesteru zbog ozljede ramena, pa je Martino pozvao Jonathana Silvu iz lisabonskog Sportinga.

Potvrđen je i povratak Carlosa Teveza u reprezentaciju nakon što je napadač Juventusa izbivao iz nacionalne vrste kod prethodnog izbornika Sabelle.

Santiago Vergini, koji je debitirao za Argentinu na nedavnoj azijskoj turneji, zamijenio je ozlijeđenog Ezequiela Garaya.

Martino je na konferenciji za medije upitan je li razgovarao s Tevezom o povratku: "Nismo razgovarali, ali imat ćemo 13 dana za to. Siguran sam da je radostan zbog poziva."

Bivši trener Barcelone kaže da je primijetio Lionel Messi bio zabrinut pronalaskom svoje najbolje forme:

"S dva pogotka Ajaxu potvrdio je da je najbolji. Nastavit će rušiti rekorde. Užitak je vidjeti Lea kao rekordera Lige prvaka", komentirao je izbornik novi Messijev pothvat, izjednačenje s Raulom na listi najboljih strijelaca u povijesti Lige prvaka.

Martino nije zvao igrače iz domaće lige, kaže, jer nije smatrao ispravnim uzimati igrače nekim momčadima dok se prvenstvo nastavlja bez obzira na reprezentativnu stanku u europskom dijelu nogometnog svijeta.

Argentina za Hrvatsku i Portugal:

Lionel Messi (Barcelona), Javier Mascherano (Barcelona), Nicolás Otamendi (Valencia), Cristian Ansaldi (Atletico Madrid), Ever Banega (Sevilla), Roberto Pareyra (Juventus), Carlos Tevez (Juventus), Sergio Romero (Sampdoria), Facundo Roncaglia (Genoa), Gonzalo Higuain (Napoli), Lucas Biglia (Lazio), Angel Di Maria (Manchester United), Sergio Agüero (Manchester City), Martin Demichelis (Manchester City), Pablo Zabaleta (Manchester City), Wilfredo Caballero (Manchester City), Federico Fazio (Tottenham), Erik Lamela (Tottenham), Federico Fernandez (Swansea), Javier Pastore (PSG), Enzo Pérez (Benfica), Nicolas Gaitan (Benfica), Jonathan Silva (Sporting Lisabon), Ezequiel Garay (Zenit), Nahuel Guzmán (Club Tigres)

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!